15 doelpunten in derby’s, ‘sterk Roomburg’ tegen koploper

Twee derby’s op geringe afstand van elkaar. In Voorschoten namen Forescate en Ypenburg het tegen elkaar op. In Wassenaar stond derby tussen Groen-Geel en Kieviten op het programma. Roomburg ging op bezoek bij de koploper.

Forescate D1 – Ypenburg D1 7-1
(1-0 Braams, 2-0 Braams, 3-0 A. Zonneveld, 4-0 A. Zonneveld, 4-1 Costa-Sousa, 5-1 Hoekstra, 6-1 Raap, 7-1 Raap)

Forescate liet in de streekderby tegen Ypenburg geen spaan heel van de bezoekers. Forescate-trainer Daniel Hulkenberg blikte tevreden terug: ”Vandaag was een van onze betere wedstrijden. We stonden gelijk goed vanaf begin met goede druk. Tegenstander konden we goed vastzetten en aan de bal waren we goed. Hoog tempo kunnen spelen en scherp bij hun goal. Tevreden en trots op de groep!”

Aan de andere kant was Ypenburg-trainer Maarten Schoemaker uiteraard minder tevreden: ”Totale off-day voor de dames van Ypenburg. Buiten een gelukstreffer van Costa-Sousa hadden wij niets in te brengen.”

Groen-Geel D1 – Kieviten D1 7-0
(1-0 Swildens, 2-0 van der Houwen, 3-0 Swildens, 4-0 Versluis, 5-0 Meurs, 6-0 Khargi, 7-0 Meurs)

Een flinke uitslag bij de Wassenaarse derby op Groen-Geel en dat was niet geheel onverwacht. Groen-Geel verloor slechts één duel dit seizoen en Kieviten pakte nog geen punt, maar won afgelopen vrijdag wel in de Silver Cup.

Groen-Geel trainer Maurits Eikenhout: ”Het verschil was groot en op de uitslag valt dan ook weinig aan te merken. Maar eerlijk gezegd had ik ook een veel strijdlustiger Kieviten verwacht. Na de 4-0 ruststand sloop er bij ons wel wat gemakzucht in, hetgeen we in het vierde kwart weer goed herstelde. Het was mooi om te zien dat de dames nog het maximale er uit wilde halen, wat resulteerde in een slotoffensief met drie goals in vijf minuten.”

Kieviten-trainer Daan van der Graaf was ontgoocheld na de zesde nederlaag op rij in de competitie: ”Vrijdagavond win je een potje in de Silvercup, zondag sta je op het veld en denk je wat zijn we aan het doen. Hoe gaan we het tij keren!? Ik weet het niet. Ik denk dat een aantal speelsters eens goed in de spiegel moet kijken!”

IJssel D1 – Roomburg D1 3-2
(0-1, 1-1 Bondt, 2-1, 2-2 Kluitman, 3-2)

Roomburg heeft het koploper IJssel ontzettend lastig gemaakt op eigen veld. Trainer Arthur Pinckaers was tevreden met het spel van zijn ploeg: ”Erg sterke pot van Roomburg kant. IJssel begon zoals je van een koploper mag verwachten, hoog tempo en vol in de duels op zoek naar de 1-0. Wij bleven door sterk verdedigen overeind en creëerde de eerste kansen door een aantal goede counters. Uit een van deze counters kregen wij een corner die vanuit de rebound werd benut door Marloes de Bondt. Door matig uitverdedigen kon de IJssel terugkomen in de wedstrijd en zelfs op voorsprong komen; 2-1. Het derde kwart zijn wij op zoek gegaan naar de gelijkmaker die halverwege het derde kwart ook viel door een mooi uitgevoerde variant met Judith Kluitman als eindstation. Vanaf dat moment zijn wij op zoek gegaan naar de verdiende voorsprong. Helaas waren een aantal grote kansen niet aan ons besteed en kon de IJssel, bij eigenlijk het enige moment dat zij in de cirkel zijn geweest, in het derde kwart de 3-2 maken. Begin vierde kwart hebben we nog even aangezet maar waren we helaas niet meer bij machte om de wedstrijd in naar ons toe te trekken. Een uitstekende wedstrijd van Roomburg kant waar we, naar mijn mening, te weinig krijgen.”