Alecto boekt eerste zege, gifbeker moet leeg bij Leiden

Voor Leiden en Alecto gingen de eerste wedstrijd niet zoals verwacht. Ring Pass daarentegen haalde het volle pond. In speelronde drie waren de rollen omgedraaid.

Poule A

Leiden H1 – Phoenix H1 2-2
(0-1 Phoenix, 1-1 van Brussel, 2-1 van Brussel, 2-2 Phoenix)

Na de zure nederlaag in de Gold Cup afgelopen donderdag ging ook tegen Phoenix mis in de slotseconden. De bezoekers waren verrassend op voorsprong gekomen op het moment dat Leiden eigenlijk de betere partij was. Na rust beloonde Leiden zich voor het betere veldspel, twee corners van Bob van Brussel zorgden voor een voorsprong. De laatste tien minuten waren erg hectisch, ook omdat er meerdere kaarten aan beide kanten vielen. In de laatste secondes van de wedstrijd schoot een scoop door de Leidse defensie en kon Phoenix de gelijkmaker noteren.

Bob van Brussel: ”Wij begonnen sterk, maar toch kwamen zij uit het niets met een tip op 0-1. Net als donderdag kregen we laat een doelpunt tegen. De gifbeker moet even helemaal leeg.”

Poule B

Alecto H1 – Xenios H1 3-1
0-1 Xenios, 1-1 Huisman, 2-1 Huisman, 3-1 Lindner)

Ondanks twee gele kaarten in de eerste helft wist Alecto de ruststand op 0-1 te houden. Na rust kantelde het spel in de richting van de ploeg uit Leiderdorp. Jesse Huisman maakte twee treffers, Joep Lindner scoorde een mooie tip en bepaalde de eindstand.

Bart Zoutendijk: ”We moesten de schade beperkt houden in de eerste helft, maar in de tweede helft hebben we goed gespeeld. Mede dankzij goed verdedigend werk beslisten wij de wedstrijd.”

 

Push H1 – Ring Pass Delft H1 3-1
(1-0 Push, 2-0 Push, 2-1 Kooij, 3-1 Push)

De thuisploeg begon sterk aan het duel, wat leidde tot twee doelpunten uit de strafcorner. Die ruststand leek ook de eindstand te gaan worden, want beide ploegen hielden elkaar in evenwicht, ondanks een flink aantal kaarten. Vlak voor tijd leek Ring Pass nog terug te komen in de wedstrijd, want Robert Kooij maakte een strafbal. Het slotoffensief werd ingezet door Ring Pass, maar het doelpunt viel aan de andere kant.

Dirk Wils: ,,Wij liepen in de beginfase tegen wat corners aan, maar daarna was het een gelijk opgaande wedstrijd. Het was jammer dat er zoveel kaarten vielen. Al met al was het niet de beste wedstrijd van onze kant┬átegen een degelijk Push.”

Strafbal Robert Kooij