Alles over Saturnus Indoor Toernooi (J)

In de kerstvakantie van het seizoen 2017 – 2018 stonden de Saturnus Indoor Toernooien gepland. In totaal met 96 (internationale) deelnemende teams (waaronder het Nederland damesteam, deelnemend bij het Jongens A TOP toernooi) en een totaal 208 wedstrijden, verdeeld over 8 toernooien hét grootste zaaltoernooi van Europa. Bekijk hier alles over de meisjes.

Voor het dit toernooi worden er naast wedstrijden in de TU-hallen van Delft, ook toernooien gespeeld in de blaashal van Ring Pass Delft. Op 30 december 2017 worden er zelfs 24 teams ontvangen op het terrein voor een dubbel toernooi in de grootste blaashal van Europa. Hieronder een overzicht van alle toernooien in de afgelopen vakantie.

Jongens D Top 28-12-2017

Op de eerste dag van de Saturnus Indoor Toernooien 2017 – 2018 stond het Jongens D Top toernooi op het programma in de blaashal van Ring Pass Delft. In Poule A was het Rotterdam die ongeslagen de finale plek bemachtigde, gevolgd door Pinoké. In Poule B was het zeer spannend en daar werden de eerste drie plekken op doelsaldo beslist, waarbij Hurley het beste doelsaldo had gevolgd door SCHC die naar de kleine finale gaan.

In de kleine finale was het SCHC die de derde plek veroverde na een spannende wedstrijd. Op het andere veld was het net iets spannender, want na de reguliere speeltijd stond het 1-1 tussen Rotterdam en Hurley. In de verlenging van 7 minuten werd ook niet gescoord, waarna shoot-outs de beslissing moest brengen. Door goed keeperswerk aan beide kanten, werd er slechts 1 shoot-out gescoord in het voordeel van Hurley. Een mooi slot en mooie prijswinnaars na een lange dag Ring Pass Delft.

Jongens A 28-12-2017

Spannende finale tussen Victoria en Pinoké

De eerste dag van de Saturnus toernooien kende een ware publiekstrekker. Het Nederlands Damesteam kwam naar de TU-hal in Delft als voorbereiding op het komende WK en EK. Verder waren onder meer Rotterdam, Victoria, Pinoké, Nijmegen en Hurley naar Delft gekomen.

In de poulefase was al snel duidelijk dat Pinoké en Rotterdam (A) en Victoria en Nijmegen (B) om de 1e plaats zouden strijden, wat recht geeft op de finale. Pinoké bereikte de eindstrijd op een beter onderling resultaat (5-3 winst tegen R’dam) en in poule B was het Victoria dat aan het langste eind trok. In een spannend onderling gevecht werd het 5-3 in het voordeel van Victoria. De kleine finale was spannend. Rotterdam was moegestreden en mede door goed zaalhockey pakte Nijmegen de derde plaats.

De grote finale was fantastisch. Een 2-0 voorsprong voor Pinoké, daarna 2-4 voor Victoria, een last-minute goal van Pinoké (5-5) en zodoende een verlenging volgens het golden goal-principe. Hierin werd door beide teams het ijzerwerk geraakt, maar een snoeiharde corner van Pinoké maakte vlak voor het verstrijken van de verlenging een einde aan de wedstrijd. Winst voor Pinoké, een mooie tweede plaats voor Victoria.

Jongens C TOP 29-12-2017

In de blaashallen van Ring Pass Delft stond vrijdag 29 december het jongens C TOP toernooi op het programma. De poulewedstrijden waren zeer spannend en op het laatste moment waren de finalisten pas bekend. Het waren twee bloedstollende finales.

De strijd om de 3de en 4de plaats werd gewonnen door Voordaan na strafballen. Ze wisten de voorsprong van Hurley (5-1) nog knap recht te trekken tot 5-5. HDM en Bloemendaal maakten er ook een spektakel van. In de reguliere speeltijd stond met 3-3. In de verlenging trok Bloemendaal aan het langste eind. 4-3. Knap, want Bloemendaal speelde de hele dag met 6 veldspelers.

Jongens B Top 03-01-2017

Het achtste en laatste toernooi dat op de planning stond was het Saturnus B TOP toernooi in de TU-hallen. Een sterk deelnemersveld op deze slotdag was een feit. In twee spannende poules werd er gestreden om de finaleplekken.

Uiteindelijk wisten Laren en Pinoké ongeslagen de finale te bereiken en de strijd om plek 3 en 4 werd gespeeld door HDM en Rood-Wit. Plek 3-4 werd gewonnen in een spannende wedstrijd door HDM (3-2). De finale was er één van zeer hoog niveau. De ploegen ontliepen elkaar nauwelijks (3-3) en zelfs na sudden-death was er geen winnaar. De shoot-outs werden uiteindelijk gewonnen door Laren. Uitblinkers in de finale waren de keepers van beide teams!

1-      Laren

2-      Pinoké

3-      HDM