Alles over Saturnus Indoor Toernooi bij de jeugd (M)

In de kerstvakantie van het seizoen 2017 – 2018 stonden de Saturnus Indoor Toernooien gepland. In totaal met 96 (internationale) deelnemende teams (waaronder het Nederland damesteam, deelnemend bij het Jongens A TOP toernooi) en een totaal 208 wedstrijden, verdeeld over 8 toernooien hét grootste zaaltoernooi van Europa. Bekijk hier alles over de jongens. Op de foto de organisatie van het toernooi.

Voor het dit toernooi worden er naast wedstrijden in de TU-hallen van Delft, ook toernooien gespeeld in de blaashal van Ring Pass Delft. Op 30 december 2017 worden er zelfs 24 teams ontvangen op het terrein voor een dubbel toernooi in de grootste blaashal van Europa. Hieronder een overzicht van alle toernooien in de afgelopen vakantie.

Meisjes A Top 29-12-2017

In de sporthallen van de TU Delft was op 29 december 2017 het Meisjes A Top toernooi. In Poule A werd de poulewinnaar en de runner-up beslist. In een onderlinge wedstrijd tussen Wageningen en Schaerweijde, had Schaerweijde de bovenhand en won met 4-2 van Wageningen.

In Poule B was het HDM die zich ongeslagen voor de finale kwalificeerde. Door de winst van Rotterdam op Den Bosch mocht Rotterdam strijden voor de derde plek. In twee spannende wedstrijden voor de 1e/2e-plek en 3e/4e-plek werd een mooie dag afgesloten. Beide wedstrijden kende spanning tot op het laatst, met 4 teams die nog vol gingen voor de dagprijzen. Uiteindelijk won Rotterdam met 4-3 in de laatste minuut van Wageningen.

In een gelijk opgaande finale stond het 4-4 met nog maar een paar minuten te spelen. In de slotminuten was het HDM die de bovenhand en met twee doelpunten de eindstand brachten op 6-4.

Meisjes D Top 30-12-2017

Op 30 december 2017 stonden er 11 MD-teams klaar het Saturnus Indoor Toernooi op Ring Pass Delft. Op de velden in de blaashal was Zoetermeer MD1 de baas in Poule A, ongeslagen en zonder tegendoelpunten! hebben zij de finale gehaald. Achter Zoetermeer was het Rotterdam die naar de kleine finale mocht.

In Poule B was het een strijd tussen Hurley en HDM MD1 voor de finaleplek. In een zeer spannend onderling duel werd het 3-2 voor Hurley. De strijd om de 2e plek werd gewonnen door HDM, waardoor zij naar de kleine finale gaan.

De kleine finale werd beslist d.m.v. shoot-outs, binnen 8 seconden scoren vanaf de middenlijn en 3 per team. In de shoot-out serie bleek HDM net iets rustiger en wonnen zij de schaal van de 3e-plek. Ondertussen in de gelijk opgaande finale waren er vele kansen voor beide teams. Uiteindelijk was het Hurley die er net 1 meer inprikte dan Zoetermeer, waardoor Hurley de trotste winnaars zijn van het Meisjes D Top Saturnus Indoor Toernooi.

ringpassjeugd

Meisjes C Top 30-12-2017

Op 30 december stond in de blaashallen op Ring Pass het Saturnus indoor MC op het programma. Kromhouters, Push, hdm en Laren overleefden de poulefase, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Door een probleem met de temperatuur in de rechter hal konden daar helaas vanaf 17.30 uur geen wedstrijden meer worden gespeeld.

Een oplossing was al snel gevonden: Push en Kromhouters spelen begin januari nog een keer tegen elkaar, de winnaar daarvan krijgt de schaal voor de derde plek. Dat is Kromhouters geworden, van harte gefeliciteerd!

De finale meisjes C werd verplaatst naar de linker hal, waar het meisjes D toernooi gaande was. De finale tussen hdm en Laren was een klassieker met alles erop en eraan. Hdm kwam al snel op voorsprong (3-1), maar Laren kwam goed terug. Nadat hdm weer op voorsprong was gekomen raakte Laren 3 keer (!) het aluminium. Een prachtige, steenharde corner van Laren mocht niet meer baten, het werd uiteindelijk 6-4 voor hdm. Zij speelden de wedstrijd heel volwassen uit, al lagen er nog wel wat mogelijkheden voor Laren.

Meisjes B Top 02-01-2018

Op 2 januari kwamen de meisjes B naar de TU-hal in Delft. De 3e/4e plaats ging tussen Hurley en Wageningen. Wageningen had de kleine finale op doelsaldo bereikt, want onderling speelden WMHC 2-2 tegen Amsterdam. Hurley won de kleine finale uiteindelijk met 3-1, hoewel het lang 2-1 bleef.

Kampong en Push streden om de grootste zilveren schaal. Kampong bereikte de eindstrijd ongeslagen en werd door het publiek als favoriet gezien. Push speelde alleen gelijk tegen Gooische, maar won de rest.

In een zinderende finale met mooi zaalhockey en prachtige doelpunten was het publiek de grote winnaar. Na het laatste fluitsignaal stond het 3-3, waardoor een golden goal-verlenging van toepassing was. Hierin werd niet gescoord, dus moest shoot-outs de beslissing brengen. De 1e 5 shoot-outs werden gepakt door beiden keepers, maar de laatste shoot-out van Push was wel raak. Hierdoor ging Push met de 1e prijs naar huis en rest alleen nog alle lof voor Kampong voor een geweldige finale.