Wat je altijd al had willen weten van: Robyn Heitz (Groen-Geel D1)

In deze rubriek kom je meer te weten achter de hockeyer als de persoon daarachter. Er blijft dus niets meer geheim. In deze aflevering bellen we met Groen-Geel aanvoerster Robyn Heitz.

Wat doe jij in het dagelijks leven?

Ik ben co-assistent in het ziekenhuis. Op dit moment loop ik mee op de afdeling Dermatologie. Als ik daar mee klaar ben moet ik onder andere nog meelopen met de afdelingen KNO en Oogheelkunde. Ik hoop dat ik over anderhalf jaar klaar ben met mijn studie. Daarnaast speel ik dus bij Groen-Geel en heel soms ga ik nog wel eens wielrennen of golfen.

Waar woon je?

Ik woon in Bezuidenhout samen met drie teamgenoten. Twee daarvan, Sophie Heemskerk en Marijn Kootker, wonen daar al een tijdje en sinds een week of twee woont ook Fleur Leinweber bij ons. Zelf ben ik voor de zomer verhuisd.

Kom je uit een hockey-familie?

Mijn vader heeft vroeger gehockeyd, ook nog op Groen-Geel. Mijn zus hockeyde ook en mijn broertje is later ook op hockey gegaan. Ik denk dat ik van iedereen in de familie er wel de meeste uren in heb gestopt.

Wat is het meest bijzondere dat je het afgelopen jaar hebt gedaan?

Mijn zus gaat binnenkort trouwen en ze heeft mij gevraagd als getuige, dat vond ik erg bijzonder. We zijn nu druk bezig met de voorbereiding van de bruiloft. Daarnaast heb ik het erg naar mijn zin in mijn nieuwe huis, het is er erg gezellig.

Hoe is jouw hockeycarrière tot nu toe verlopen?

In de jeugd speelde ik op LOHC, waar ik het laatste jaar MA1 heb gecombineerd met D1. Daarna heb ik nog twee jaar in D1 gespeeld. Vervolgens heb ik een ‘hockey-sabbatical’ gehouden en nog een blauwe maandag bij Leidse Studs gespeeld. Nu zit ik alweer in mijn derde seizoen bij Groen-Geel D1. Hockey is voor mij echt een uitlaatklep en ik ben nog te fanatiek om niet in een Dames 1 team te spelen.

Wat was daarin het hoogtepunt?

De play-offs die wij speelden bij LOHC voor promotie naar de Overgangsklasse. We hadden echt een heel gezellig team en waren die tijdens de play-offs, die we overigens niet wonnen, echt heel goed. De sfeer die er toen op de club was zo echt heel gaaf. Er waren allemaal evenementen georganiseerd door de club, waar er een hele mooi ambiance was.

Wie zijn er belangrijk geweest in jouw carrière?

Uiteraard mijn ouders, zij hebben mij in de jeugd altijd ondersteund en komen nog regelmatig kijken. Dat vind ik wel lief. Ook mijn teamgenoten van LOHC D1. Dat was echt heel leuk. Ik kon het daar goed vinden met Susan, met haar heb ik nog een jaar MC1 gecoacht. Zij speelt nu bij VVV, maar komt nog ieder jaar naar het Spot-On toernooi op Groen-Geel, dat is altijd supergezellig.

Op welke positie speel je?

Ik speel centraal achterin, ik heb een paar keer een uitstapje gemaakt naar de flank, maar speel nu weer centraal. Dit jaar heb ik ook een paar keer in de spits gestaan.

Welke club heeft het mooiste complex?

Het complex van LOHC, met het nieuwe clubhuis en waterveld vind ik echt heel mooi.

En wat vind jij het mooiste tenue?

Groen-Geel heeft het mooiste tenue, vooral die mooi groene rokjes onder dat zwarte shirt. Haha, dat is niet echt waar, maar ik blijf toch bij het tenue van Groen-Geel.

Op welke vereniging was jouw mooiste hockeyfeest?

Vroeger vond ik dat de A/B feesten op LOHC, maar dat was vooral omdat het toen allemaal heel spannend was. Tegenwoordig vind ik de feesten op Groen-Geel het allerleukst.