Belangrijke zege voor DSHC op achtervolger in Tiel, Pijnacker verliest

Wedstrijdverslagen

DSHC speelde gister een kraker in Tiel tegen de Kromhouters. Koploper DSHC moest een voorsprong van twee punten verdedigen ten opzichte van nummer drie Kromhouters, waarbij er ook nog een kans was dat nummer twee Barendrecht, de lachende derde zou worden in de wedstrijd tegen Pijnacker. Forescate ging in poule A op bezoek bij nummer 10 Purmerend.

DSHC

In een goede eerste kwamen de Delftenaren op een 0-1 voorsprong via Middeldorp en die score werd zelfs uitgebreid. Uit de strafcorner (zie video) was het topscorer Nout van Kuik die de score wist te verdubbelen. In de tweede helft klopte de thuisploeg nadrukkelijk aan de deur, maar dat leidde niet tot een doelpunt. Hierdoor won DSHC deze belangrijke wedstrijd.

,,De eerste helft was goed, de tweede helft wat minder maar we zijn hard blijven werken. Zij waren de tweede helft echt beter, maar hielpen al hun kansen en corners om zeep. Wij hebben nog een aantal kansen gehad om de wedstrijd in het slot te gooien, helaas lukte dat niet. Dit zijn belangrijke punten voor ons en ik ben ook heel tevreden over de manier waarop we dit binnen hebben gehaald”, aldus DSHC-trainer Rens Kauffmann.

Pijnacker

Nummer twee Barendrecht won ook. In Pijnacker werd het 0-4 voor de Barendrechters die het dit seizoen goed doen. Bij de rust stond het 0-2 voor de bezoekers en die scoren wisten zij te verdubbelen in de tweede helft.

Pijnacker-trainer Jack Jacobs: ,,De individuen van Pijnacker hebben verloren van ‘het team’ Barendrecht. Complimenten aan hen, wij moeten onszelf even heel goed in de ogen gaan kijken komende week.”

Forescate

De heren van Forescate verloren afgelopen vrijdag in de beker van de Terriërs en moesten gister naar het verre Purmerend. De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd, want al binnen een kwartier lag de bal in het Voorschotense doel. In de periode die volgde gingen de gasten op zoek naar de gelijkmaker, maar kreeg pas na de eerste helft een aantal kansen.

Een van die kansen kwam na een goede individuele actie van Lars Knoester, hij kwam via de achterlijn de cirkel binnen en leek de keeper te passeren in de korte hoek. De bal bleef echter liggen op de doellijn en in de scrimmage die daarop volgde gaf de scheidsrechter een strafbal. Spits van der Haas meldde zich bij de bal, maar de keeper reageerde alert op zijn inzet en keerde deze. Een fikse tegenvaller voor Forescate, dat daarna uit een aantal veldkansen ook niet wist te scoren.

Nummer 10 Purmerend verdedigde de voorsprong met alles wat het had en het lukte Forescate niet om de witte muur te breken. Dus stond er na 70 minuten hockey een 1-0 stand op het scorebord. Een fikse tegenvaller voor de koploper, die hierdoor gelijk zakte naar de derde plaats.