Beter HGC H1 wint op Rotterdam

Op een koud Rotterdam was HGC de betere ploeg gistermiddag. In de slotfase wisten de bezoekers het duel te beslissen. HGC staat nu vierde met één punt achter op Rotterdam en twee op Den Bosch. Wel hebben de heren uit Wassenaar een wedstrijd minder gespeeld. 

Rotterdam H1 – HGC H1 2-4

Beide teams kregen in de eerste minuut gelijk al een kans. De eerste was voor HGC speler Casella en in de tegenaanval was het HGC doelman Sam van der Ven met zijn eerste redding van de middag. In de veertiende minuut was het de Wassenaarse aanvoerder Seve van Ass met de openingstreffer. Daarna gebeurde er weinig al was HGC de betere ploeg, toch wist Rotterdam in het tweede kwart (minuut 29) op gelijke hoogte te komen door Thijs van Dam. Zes minuten na de gelijkmaker was het Schoenmaker voor die HGC die toch nog de bezoekers op voorsprong wist te zetten.

In de tweede helft wist de thuisploeg weer op gelijke hoogte te komen, ondanks dat de ploeg van Paul van Ass beter was. Een minuut later leek Rotterdam zelfs op voorsprong te komen nadat Hertzberger achter een strafbal ging staan. Deze wist de international echter niet te scoren door een redding van de andere Oranje international Sam van der Ven. Daarna was het woord aan HGC. Twaalf minuten voor tijd wist Casella de 2-3 te maken en Seve van Ass wist wel een strafbal te benutten waardoor de wedstrijd eindigde in een overwinning voor HGC.

Paul van Ass na afloop: ”Wij waren vandaag beter dan Rotterdam en hadden recht op de overwinning die wij uiteindelijk ook kregen.”

Foto: Roel Ubels