Boeiende wedstrijden in Overgangsklasse Heren

Het waren boeiende wedstrijden gistermiddag in de Overgangsklasse A en B voor de teams uit onze regio. Verrassend was wel de nederlaag van Cartouche bij het laaggeklasseerde Gooische H1. 

Overgangsklasse A

LOHC H1 – Nijmegen H1 1-1

De 1-0 werd gistermiddag in Oegstgeest gemaakt door Derk Hoek. Net voor de rust kwam de nummer twee op gelijke hoogte. Verder dan een 1-1 kwamen beide ploegen vervolgens niet. LOHC kwam één punt dichterbij, maar is nog wel de hekkensluiter in de Overgangsklasse B.

Mats van Uden: ”Ja het is een mooi puntje. We waren de bovenliggende partij. Nijmegen was het helemaal kwijt en ze waren negatief tegen elkaar. Bij ons liep het lekker, we konden helaas net niet het tweede doelpunt maken, want dat was wel terecht geweest. De jongens hebben een uitstekende week gedraaid en we gaan er alles aan doen om dit door te zetten naar volgende week.”

Overgangsklasse B

Gooische H1 – Cartouche H1 3-2

Een zeer onverwachte nederlaag van Cartouche H1 op Gooische. Voorafgaand aan het duel was namelijk Gooische de nummer elf en Cartouche de nummer twee. Pas na de rust viel de eerste goal van de wedstrijd, deze werd gemaakt door Steven Doorman uit een strafbal. Vier minuten na de openingstreffer stond het alweer gelijk. Toch was het Doorman die met zijn tweede goal uit een strafcorner de Voorburgers weer op voorsprong zette. Toch kwam Gooische weer op gelijke hoogte via een strafcorner en drie minuten voor tijd maakte Frank van der Hulst voor Gooische zelfs de winnende. Door het verlies zakt Cartouche naar een zesde plaats. Overigens is dat maar drie punten achter koploper Qui Vive.

Coach Pieter Pieterse van Cartouche: ”We spelen redelijk tot goed, maar te weinig rendement bij Gooische in de cirkel.”

Qui Vive H1 – Klein Zwitserland H1 3-3

Het was een 1-0 voorsprong na vijf minuten door een goal van de Klein Zwitserland Argentijn Keenan. Alleen twee minuten later maakte de koploper alweer gelijk. Na de thee kwam de thuisploeg op een 2-1 voorsprong. Het is van Grimbergen die uit een strafbal de 2-2 aantekende met nog 20 minuten te spelen. Weer komt Qui Vive op voorsprong en ditmaal uit een strafcorner, het is de andere Argentijn Torossi die negen minuten voor het eindsignaal ook doel treft uit een strafcorner en dat was tevens de laatste goal van de middag. Toch was het nog even billenknijpen voor Klein Zwitserland, want net als eerder dit seizoen tegen Cartouche, kreeg de ploeg een uitspeelcorner tegen. Echter ging deze keer de bal niet in het goal en zo bleef het bij 3-3.

”Een goede wedstrijd, waarin we eigenlijk te weinig krijgen ten opzichte van de kansen die wij creëren, aldus assistent coach Don Tissen.”

Foto: Ed Patijn, copyright LOHC