Burgemeester Marja van Bijsterveldt opent blaashallen Ring Pass Delft

Persbericht: Met een ferme push heeft burgemeester Marja van Bijsterveldt afgelopen zondag op een feestelijke wijze de twee blaashallen van Ring Pass Delft geopend. Alles is in een week door 122 vrijwilligers, onder leiding van professionals, opgebouwd. Nooit eerder is een blaashal van deze omvang – een vloeroppervlakte van 4.000 m2 – gerealiseerd en is daarmee ook de grootste van Europa.

Zaalhockey-competitie Ring Pass in grootste ballonhal Europa

Op vier velden speelden teams van Ring Pass demonstratiewedstrijden en volgden de jongste leden zaalhockeyclinics. Burgemeester Van Bijsterveldt was zichtbaar onder de indruk van de prestaties van de club. Daarnaast roemde zij de activiteiten die Ring Pass Delft op maatschappelijk gebied organiseert; “Deze sportclub staat middenin de maatschappij. De gemeente Delft koestert verenigingen als die van jullie en wij zijn trots om Ring Pass Delft in ons midden te hebben.”

Zaalhockey op eigen club
Veel hockeyclubs hebben het moeilijk om, voor het zaalseizoen, voldoende geschikte trainingsruimte te vinden. Met de blaashallen op het eigen terrein kunnen alle Ring Pass-teams op hun thuiscomplex trainen. Ook worden vrijwel alle thuiswedstrijden hier gespeeld. In plaats van drie maanden stilte is er nu ook in de wintermaanden gezellige drukte op de club. Verschillende hockeyclubs uit de regio, zoals Hudito, Pijnacker, Scoop en Rijswijk maken voor hun trainingen ook gebruik van de blaashallen van Ring Pass Delft.

Club van vrijwilligers
De voorbereidingen van de realisatie van blaashallen startten al deze zomer toen rondom veld twee 330 gaten van tien meter diep werden geboord, waarin de blaashallen zijn verankerd. De afgelopen week werkten 122 vrijwilligers mee met de daadwerkelijke opbouw. Vrijdagochtend was het zo ver; beide blaashallen met een vloeroppervlakte van 4.000 m2 stonden fier overeind. “Het was een fantastisch gezicht! Met hulp van al die vrijwilligers hebben wij het toch mooi voor elkaar gekregen. Daar ben ik als voorzitter super trots op. Een unieke prestatie.”