Catwyck nog steeds ploeg met minste verliespunten, veel goals in duels Voorhout en Ypenburg

Het regende doelpunten in Den Haag. Catwyck nog steeds de ploeg met de minste verliespunten en op Voorhout vielen negen goals, de punten gingen echter mee met Haaskamp.

Vierde Klasse B

Ypenburg H1 – Liberty H1 4-4 (0-1 Liberty, 0-2 Liberty, 1-2 Sieval, 1-3 Liberty, 2-3 van der Velde, 3-3 van der Velde, 3-4 Liberty, 4-4 van Peer)
De heren van Ypenburg, raakte vorige week de koppositie kwijt en moesten gistermiddag tegen de nieuwe koploper. Dit werd een doelpuntrijk duel in Den Haag. Door het gelijkspel is het spannend in de top van het klassement. Want Ypenburg staat op een gedeelde derde plaats met drie punten achter op de nieuwe koploper Capelle. 

Coach Erik van Tongeren: ”Een prima wedstrijd waarin het spannend was tot in de laatste minuten. Het publiek heeft een leuke wedstrijd gezien.”

Vierde Klasse E

Heerhugowaard H1 – Catwyck H1 2-3 (0-1 Zwanenburg, 1-1 Heerhugowaard, 2-1 Heerhugowaard, 2-2 Feenstra, 2-3 van den Berg)
Catwyck moest zondagmiddag naar Heerhugowaard en die ploeg draait goed mee in de top van het klassement. De Katwijkers wisten drie punten mee te nemen en zo blijft de ploeg mede-koploper. Wel heeft Catwyck een wedstrijd minder gespeeld dan Rijnvliet.

”Goede wedstrijd gespeeld, maar door een matige 10 minuten waar Heerhugowaard 2 goals maakt, wordt het toch spannend. Wij heeft vandaag met name in de tweede helft een winnaarsmentaliteit laten zien, waardoor deze wedstrijd terecht wordt gewonnen”, aldus Catwyck coach Arkesteijn.

Voorhout H1 – Haaskamp H1 4-5
Het werd een spannende wedstrijd tussen Voorhout en Haaskamp dat slechts één punt boven Voorhout stond. Voorhout begon flitsend. Charles Gossens scoorde uit een onmogelijke hoek de 1-0. Toch kwamen de bezoekers na 10 minuten op gelijke hoogte en beide teams gingen beiden voor de winst in een open wedstrijd. Uit een rebound scoorde Elie Kiabokulua de 2-1. Voorhout kon de voorsprong niet vast houden en beide teams gingen de rust in met een 2-2 stand. Het werd een tumultueuze tweede helft. Voorhout scoorde met een schitterende goal (backhand) de 3-2, maar Haaskamp kwam snel terug naar 3-3. Wederom nam Voorhout de voorsprong en kwam op 4-3. Charles Gossens kreeg nog de kans om uit een strafbal de score te vergroten, maar helaas ging de bal net aan de verkeerde kant van de paal. Haaskamp kwam weer terug naar 4-4 en vlak daarna moest Jaap Dijkstra het veld met een rode kaart verlaten. Haaskamp wist met een man meer de winnende treffer te maken.