Cubaanse Nationale team zoekt tegenstanders en onderdak

Van 28 april tot 10 mei komt het nationale heren hockeyteam van Cuba naar Nederland voor een oefenstage ter voorbereiding op de Pan American Games. Zij verblijven in de omgeving van Delft. Hockeyclub Ring Pass zal hun thuisbasis zijn, hier zullen zij hun trainingen draaien en een aantal wedstrijden spelen.

Het niveau van het nationale team wordt ingeschat op promotieklasse. In februari heeft Ring Pass een bezoek gebracht aan Cuba en reeds tegen het nationale team gespeeld. De Cubanen spelen heel fanatiek en fysiek hockey, met veel passie en energie. Cubaan en speler van Ring Pass Rayden Cruz Delgado: “Het is altijd een droom geweest om in mijn geboorteland te kunnen hockeyen. Afgelopen februari is dit eindelijk tot stand gekomen. Tot mijn verbazing waren de Cubanen ook echt goed. Na de wedstrijd hebben wij sticks, schoenen, scheenbeschermers en alles wat wij konden missen cadeau gegeven. De middelen van Cubaans hockey zijn extreem beperkt, sommige spelers hadden geen eens hockey schoenen. Sticks deelden zij ook onderling.”

Lutger Brenninkmeijer is in 2017  in Cuba geweest om de nationale bond te ondersteunen en heeft in verschillende steden in het land clinics verzorgd aan de plaatselijke jeugd: “Aan conditie geen gebrek! Wat wil je ook, in een land waar men zich voornamelijk vervoerd te voet of op de fiets. Ondanks de minimale middelen hebben de spelers mij verrast met het niveau dat zij toonden. Het is een land met potentie. De Cubanen komen zelden hun land uit dus voor hun is een trip in Nederland een unieke ervaring. Hoe meer wedstrijden zij hier kunnen spelen hoe meer zij zullen leren!”

Het team zal uit 20 spelers en 5 man begeleiding bestaan. Zij zoeken ook voor een aantal dagen nog een verblijf. Welke clubs in bij voorkeur de driehoek Delft – Den Haag – Rotterdam hebben interesse om als gastheren op te treden of mee te helpen aan onderkomen omdat de budgetten vanuit Cuba beperkt zijn.

Voor meer informatie kan er contact opgenomen worden met: