Derby met twee kanten in Delft

Alecto en Leiden speelden beide een uitwedstrijd. In poule B ging Cartouche op bezoek bij streekgenoot Ring Pass.

Poule A

Gooische D1 – Alecto D1 6-0

Een forse nederlaag voor de dames van Alecto tegen Gooische. Alecto-aanvoerder Karlijn Koster: ”Wij speelden erg slecht en Gooische was gewoon veel beter. Het ontbrak ons aan felheid en de wil om te winnen. Een goede les voor ons richting de Leidse derby van aankomend weekend. Hopelijk wakkert dat bij ons het vuurtje aan.”

Helmond D1 – Leiden D1 5-0

Ook Leiden ging onderuit, Helmond was met 5-0 te sterk. Leiden-trainer Robbert van de Peppel: ”Wij zijn het als team even kwijt en speelden met weinig vertrouwen.”

Poule B

Ring Pass Delft D1 – Cartouche D1 3-3
(1-0 de Vries, 2-0 Stange, 3-0 Jansen, 3-1 van den Bree, 3-2 Adema, 3-3 Tissen)

De derby in Delft leverde geen winnaar op en dat was een verrassing gezien het spelbeeld in de eerste helft. Binnen 20 minuten stond de thuisploeg met 3-0 voor. In de tweede helft kantelde het spelbeeld volledig. Cartouche kreeg vlak na rust al snel drie strafcorners en dat was de start van een comeback die leidde tot de 3-3.

Ring-Pass trainer Sjoerd Woelders: ”We startten fantastisch, precies zoals we wilden met veel druk, gretig en op tempo. Vanaf de tweede helft zaten we er niet meer in en kwamen we niet meer in de wedstrijden. We moeten hard aan de bak om ervoor te zorgen dat we niet 35 minuten, maar 70 minuten deze passie en inzet in ons spel kunnen leggen.”

Cartouche-trainer Jasper Kokx: ”We begonnen erg matig aan de wedstrijd. Gelukkig herstellen we ons met een sterke tweede helft en hebben we toch nog een punt uit het vuur gesleept. Maar zo kunnen we niet nog een keer starten natuurlijk.”

Foto: Hein Athmer