Derde en Vierde klasse (D): Een grote overwinning voor de Dames van Catwijck

Veel doelpunten in de Derde klasse afgelopen zondag, zowel voor als tegen. Catwijck wist met 6-0 te winnen en helaas een 6-1 verlies voor Hisalis.

Derde klasse

Poule A

Hisalis D1 – Fit D1 1-6 (0-1 Fit, 0-2 Fit, 0-3 Fit, 0-4 Fit, 0-5 Fit 0-6 Fit, 1-6 van Schieveen)

Het eerste damesteam speelde de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op het fraaie nieuwe waterveld. Tegenstander FIT die vorig jaar ook al hoog in de afgebroken competitie eindigde, kwam sterk uit de startblokken en wist al snel op voorsprong te komen.  Hisalis kreeg  geen grip op de wedstrijd en kwam niet in het eigen spel. Als schrale troost scoorde Jolien van Schieveen nog een doelpunt in de slotfase van de wedstrijd. Genoeg aandachtspunten voor de komende trainingen en dan volgende week weer een nieuwe wedstrijd en nieuwe kansen.

Noordwijk D1 – Spitsbergen D1 3-3 (1-0 Wendt, 2-0 van der meer, 3-0 van Bemd, 3-1 Spitsbergen, 3-2 Spitsbergen, 3-3 Spitsbergen)

Noordwijk gaf een 3-0 voorsprong uit handen op eigen veld. Jonna Wendt en Mythe van der Meer hadden al in het eerste kwart 2-0 op het scorebord gezet. Na rust maakte Roos van der Bemd ook nog 3-0. In het laatste kwart ging het echter faliekant mis. Twaalf minuten voor tijd maakte Spitsbergen de 3-1 en kreeg er weer geloof in. Twee minuten voor tijd stond het plots 3-2 en 1 minuut voor tijd zelfs 3-3. Een ongelooflijke slotfase dus.

Poule B

Pijnacker D1 – Spijkenisse D1 3-2 (0-1 Spijkenisse, 1-1 Hermans, 1-2 Spijkenisse, 2-2 Ernst, 3-2 Celien)

Het was een ongelofelijk spannende pot, na het derde kwart stond het scorebord op 1-1. Gebrand om te winnen gingen wij het vierde kwart in. Maar Spijkenisse scoorde al snel de 1-2 en op dat moment lieten we onze koppies heel eventjes hangen. Gelukkig herpakte we onszelf al snel en maakte we net voor tijd de gelijkmaker door een gouden tip van onze spits Fem, aangegeven door Manon en nog geen paar minuten later vloog de dodelijke backhand van onze Celien in het doel. We hielden het een lange tijd spannend voor onszelf en het publiek maar hebben in het laatste kwart laten zien dat wij niet zomaar de punten weggeven.

Voorne D1 – Catwijck D1 0-6 (0-1 Zwanenburg, 0-2 van der Plas, 0-3 Zwanenburg, 0-4 den Os, 0-5 de Mooij, 0-6 de Mooij)

Een doelpuntenregen voor Catwijck in Voorne afgelopen zondag.

Arno Bosman: ,,Het was een goede wedstrijd van onze kant waarbij we in het eerste en derde kwart wel teveel kansen weggaven, maar gelukkig stond Anna Lisa weer super te keepen. Vooral in het vierde kwart speelden we ons eigen spel en hebben de wedstrijd kunnen beslissen. Over de hele wedstrijd gezien waren we de betere ploeg en hebben we terecht gewonnen. We hebben het onszelf alleen wel lastig gemaakt door teveel kansen te missen en af en toe verdedigend niet georganiseerd genoeg te verdedigen.”

Ommoord D1 – HDS D1 1-1 (1-0 OMHC, 1-1 van der Wilk)

Een gelijkspel voor HDS Dames 1. Toch was trainer David Akveld niet ontevreden met het resultaat: ,,Eigenlijk vanaf het eerste moment zaten we goed in de wedstrijd. Ook nadat we 1-0 achterkwamen bleven we rustig en scoorde we vrij snel 1-1 door een mooie tip-in na een prima aanval. Uiteindelijk is 1-1 denk ik wel terecht, al hadden we nog wel kansen op de winst.

De hele wedstrijd terugkijken van het duel tussen Ommoord en HDS, dat kan hier.

Vierde klasse

Mijdrecht D1 – Voorhout D1 1-0

Helaas een verlies voor de Dames uit Voorhout. Remco Kassels: ,,Het was niet best. Wij speelden niet ons spel zoals we kunnen en het werd naar mate de wedstrijd vorderde steeds lastiger. Helaas hebben we met 1-0 verloren.”