Derde en Vierde klasse (H): Hisalis en Ypenburg scoren er op los

Een fijne zege in de eerste speelronde voor Hisalis. Ook Ypenburg wist in poule B te winnen en scoorde vaak. Kieviten ging helaas onderuit tegen de studenten van Scoop.

Derde klasse

Poule A

Soest H1 – Hisalis H1 2-5 (0-1 de Jong, 1-1 Soest, 1-2 de Bruin, 2-2 Soest, 2-3 Kuiper, 2-4 Kuiper, 2-5 Broersen)

Met zo’n 20 graden en een zonnetje was het heerlijk hockeyweer in Soest. Het eerste Herenteam van Hockeyclub Hisalis met trainer/coach Tabe Roggeveen speelde daar de eerste competitiewedstrijd na het wegens Covid-19 vroegtijdig afgebroken vorige seizoen.

Al vroeg in de wedstrijd kwam de eerste goede mogelijkheid voor Hisalis: Maarten de Wit controleerde een opspringende bal, speelde op rechts naar Hidde Kuiper die tot op de achterlijn doorliep. Intussen kwam Deniz de Jong op in de cirkel, hij kreeg bij de tweede paal de bal op maat door Kuiper aangespeeld en wist hem keurig op de plank te tikken: 0-1. Kort daarop maakte Soest gelijk met een ongewone combinatie in de strafcorner.

In het tweede kwart kreeg Soest opnieuw enkele strafcorners mee maar de nieuwe vaste keeper van Hisalis Yorik Dijkhuis hield met enkele mooie reddingen zijn doel schoon. Ook Hisalis wist zijn strafcorners vooralsnog niet te benutten. Gelukkig was er wel een snel genomen bal op de cirkelrand die naar de mee opgekomen invaller  Mats de Bruin gegeven werd die met een kordate backhandslag de 1-2 op de plank legde. Enkele minuten daarna wist de Bruin opnieuw de bal nu in het net te tennissen, maar helaas voor Hisalis was er al afgefloten voor een overtreding. Soest maakte weer gelijk na een wat slordige verdediging van Hisalis. Maar binnen een minuut kwamen de bezoekers weer op voorsprong: Dirk Jan Remmerswaal organiseerde de opbouw en bracht de bal naar Boudewijn Broersen. Na een lange sprint tot in de cirkel speelde die Hidde Kuiper aan, die met een ware snoekduik zijn stick nog net achter de bal wist te krijgen om die vlot in het doel van Soest te tikken. De teams gingen daardoor met 2-3 voorsprong voor Hisalis de rust in.

Na de rust was het opnieuw Kuiper die met zijn typische aanvalsstijl met korte tikjes de bal op zijn stick meevoerend het de verdediging van Soest heel moeilijk maakte en zijn actie waardig afsloot met het scoren van de 2-4. Het waterveld was springerig en ietwat glad waardoor er regelmatig spelers een buiteling maakten, maar dit kwam ook door iets te veel fysieke acties onderling, het leverde gelukkig geen blessures op.

In het vierde kwart voerde Soest de druk nog op en kreeg enkele strafcorners mee, maar die werden niet verzilverd door de goede verdedigende acties van keeper Dijkhuis.

Kort voor het eindsignaal maakte Boudewijn Broersen nog de 2-5 met een harde genadeklap vanaf de cirkelrand, zodat Hisalis tevreden met deze winst naar Lisse terug kon reizen.

Poule B

Scoop H1 – Kieviten H1 2-1

Souburhg H1 – Ypenburg H1 6-2 (1-0 Souburgh, 1-1 van Tongeren, 2-1 Jasper, 2-2 Souburg, 2-2 Jasper, 2-4 Sieval, 2-5 Sieval, 2-6 Jasper)

Een matige begin en een 1-0 achterstand voor Ypenburg. De bezoekers kwamen de slechte start te boven door doelpunten van van Tongeren en Jasper. Nog voor rust trok de thuisploeg de stand gelijk, maar Ypenburg maakte al snel weer gelijk. Na rust was er meer ruimte voor de oranjehemden en kregen zij meer kansen. In het laatste kwart verzilverden zij die kansen ook en liepen uit naar 2-6. Guido Jasper was de grote man met een hattrick.

Frank Barendregt: ,,We waren traag en toonden weinig energie in het eerste deel. In de tweede helft ontstond er meer ruimte en kwamen we er vaak goed uit. Guido Jasper maakte de laatste treffer en daarmee een hattrick.”

Vierde klasse

Catwyck H1 – Saxenburg H1 2-3

Voorhout H1 – Nieuwkoop H1 0-2