Derde Klasse Dames

De topper in de Derde Klasse B werd ruim gewonnen door Noordwijk D1. Winst in streekderby voor Catwyck, het andere bollenstreek team won verdiend. HDS D1 op Spijkenisse onderuit.

Derde Klasse A

Hisalis D1 – Abcoude D1 4-2

Hisalis zette Abcoude vast op eigen helft in het begin en er waren mooie aanvalsacties die er vooralsnog niet ingingen. Hisalis hield vol met het creëren van kansen en uiteindelijk belandde de pass van Tess van Bochove in de stick van Dominique Hoogendoorn die aan de cirkelrand stond. Ze sloeg met haar forehand de bal snoeihard het doel in: 1-0.

Het tweede kwart liep beduidend minder voor Hisalis. Kansen waren er wel, maar werden nog niet benut. Abcoude slaagde er zelfs in om een tegendoelpunt te maken uit een corner. Hierdoor gingen de teams de rust in met 1-1.

In het derde kwart werden weer enkele acties gecreëerd vanuit een goede opbouw: via Tess van Bochove weer een bal op Dominique Hoogendoorn die hem met haar puntje wilde intippen, helaas werd de bal net gestopt door de keeper. Een tweede kans verliep andersom: Dominique bereikte met haar harde pass vanaf de middenlijn Tess in de loop die daarna de cirkel inliep, helaas raakte ze de bal niet goed waardoor het geen doelpunt werd.

Toch slaagde Hisalis erin om weer op voorsprong te komen door een perfecte pass van Linde de Haas op Tess van Bochove, die daarna een actie langs de rechterkant kon maken en de bal zelf het doel in sloeg. 2-1. Helaas voor Hisalis kreeg Abcoude kort daarop nog een kans die ze met succes afrondden zodat het weer 2-2 gelijkt stond.

Daarna brak Dominique Hoogendoorn helemaal door de linies langs de linkerlijn, passeerde de laatste verdediger en speelde de cirkel in naar Tess van Bochove. Die gaf de bal voor aan Zoë Duivenvoorden die de bal met een duik naar voren fraai het doel in tipte: 3-2. Vijf minuten daarna nam Loeke Nieuwenhuis snel een vrije slag en speelde strak Tess van Bochove aan die helemaal vrij stond in de cirkel. Zij kon hard uithalen en haar bal eindigde op de plank in de korte hoek. Dit zorgde voor de verdiende 4-2 overwinning.

Noordwijk D1 – Shinty D1 4-1 (1-0 Roetman, 2-0 Hak, 3-0 van den Bemd, 4-0 Roetman, 4-1 Shinty)

Een hele belangrijke overwinning tegen de mede-koploper. Eric Kruis was blij met de overwinning: ”We begonnen sterk aan de eerste helft en kwamen ook verdiend op voorsprong. Het tweede kwart was redelijk gelijkwaardig. Derde kwart liepen we uit tot 4-0 en hebben we laten zien dat we de betere ploeg waren. Het vierde kwart was Shinty beter en werd de 4-1 gescoord. We hebben het verder wel goed dichtgehouden ondanks dat Shinty beter was. Uiteindelijk hebben we niet veel kansen weggegeven.”

Derde Klasse B

Spijkenisse D1 – HDS D1 3-1

Catwyck D1 – Pijnacker D1 3-1 (0-1 Latumahina, 1-1 Ouwehand, 2-1 de Mooij, 3-1 van Leeuwen)

De winnende coach Bosman na afloop: ”Goede wedstrijd waar we de betere ploeg waren. We hebben verdiend gewonnen als het een beetje anders loopt is de uitslag net even iets hoger en is de wedstrijd eerder gespeeld.”

Pijnacker coach Nusse had een toch wat andere lezing dan Bosman: ”De wedstrijd ging goed gelijk op, hier en daar wat fysiek. Na twee kwarten stond het gelijk. Tweede helft had Catwyck wel meer kansen maar door goed verdedigend werk konden ze dit niet omzetten in doelpunten. Laatste kwart valt hij dan toch de kant van Catwyck op en wordt het uiteindelijk 3-1.”

Foto: Sam Hoekstra