Derde Klasse Dames

Noordwijk herpakte zich na de nederlaag van vorige week. Ruime winst voor de ploeg van Arno Bosman op eigen veld. 

Derde Klasse A

Noordwijk D1 – Baarn D1 3-0 (1-0 Uljee, 2-0 Hak, 3-0 Wendt)

Vanaf het eerste moment was Noordwijk de betere zondagmiddag. Coach Kruis over de winst: ”Het was een zeer terechte overwinning. Vanaf het eerste fluitsignaal zaten we er bovenop. We creëerde veel kansen en gaven weinig weg. Een mooie team resultaat vandaag.”

Hisalis D1 – FIT D1 2-3

Tegenstander FIT uit Amsterdam Noord startte met volle druk, maar dat wist Hisalis vooralsnog goed te pareren. Toch wist FIT als eerste te scoren: 0-1. In het tweede kwart kreeg Hisalis een strafcorner mee. Tess van Bochove sloeg hard op doel maar de keeper wist deze bal te stoppen. Benice Wielinga speelde de bal in de rebound echter snoeihard op de plank in de rechterhoek voor de gelijkmaker: 1-1.

Dit zorgde voor extra energie en Hisalis ging op jacht naar het volgende doelpunt. FIT wenste daar echter begrijpelijkerwijs niet aan mee te werken en maakte het Hisalis steeds moeilijker om de bal goed rond te blijven spelen.

Na rust scoorde Anne van Tol  de 2-1 vanuit de strafcorner. Hisalis zette minder druk om de voorsprong vast te houden. Middenvelder Zoë Duivenvoorden kreeg haar duim tussen twee sticks moest noodgedwongen een stapje terug doen. Fit maakte gebruik van dit gemis en scoorde de gelijkmaker. De bezoekers zetten Hisalis steeds meer onder druk en maakten ook de 2-3 zodat deze wedstrijd helaas verloren ging voor de thuisploeg.

Derde Klasse B

Ommoord D1 – HDS D1 3-0

Coach Akveld na de nederlaag: ”De eerste twee kwarten speelden we erg sterk en deden bijna alles goed. We creëerden veel kansen, maar het ontbrak helaas weer aan het afronden van die kansen. In de tweede helft lukte het niet meer om vanuit de controle te hockeyen en lieten we Ommoord in de wedstrijd komen. Verdedigend en ook aan de bal waren we veel minder sterk wat uiteindelijk resulteerde in drie tegengoals. We hebben het aan onszelf te wijten dat we geen punten hebben gehaald tegen Ommoord. We zien overigens wel een opgaande lijn in het spel wat er uiteindelijk voor zal zorgen dat we wedstrijden in ons voordeel gaan beslissen. Daarbij wil ik nog wel noemen dat het fluiten op Ommoord, in mijn ogen, niet best was. Veel discutabele beslissingen in het voordeel van Ommoord en flinke fysieke overtredingen werden niet bestraft. Uiteraard is dit geen excuus voor het verlies, dat hebben we aan onszelf te danken.”

Catwyck D1 – Tempo’34 D1 5-0 (v/d Plas 2x, de Mooij, Ouwehand en v/d Berg)

”We hebben een redelijke wedstrijd gespeeld het tempo lag vooral in eerste helft te laag, maar wij zijn nooit echt in de problemen geweest. Het was een fijne overwinning”, aldus Catwyck coach Bosman.

Voorne D1 – Pijnacker D1 2-1

Foto: Sam Hoekstra