Derde Klasse Dames

Door de nederlaag van Noordwijk staat Shinty weer gedeeld koploper met de ploeg van Eric Kruis. Alleen Catwyck D1 weet te winnen van de Derde Klasse teams. 

Derde Klasse A

Purmerend D1 – Noordwijk D1 1-0

Noordwijk coach Kruis over de wedstrijd: ”We wisten dat het een lastig wedstrijd zou worden. Purmerend is een stugge tegenstander die weinig weggeeft en zelf ook niet veel kan creëren. Er werd prima gefloten, alleen helaas wel door een cruciale beslissing van de scheids kantelde de wedstrijd. Een prima cornervariant werd door Roos van der Bent mooi ingetipt. Scheids geeft doelpunt, maar reageert op appel. Vervolgens gaat overleggen met zijn collega die achteraf toegaf dat hij het niet kon beoordelen. Fluit dan toch onterecht de corner af. Een paar minuten later valt helaas een corner aan de andere kant wel. Mentale tegenslag, omdat we qua veldspel wel het beste van het spel hadden.”

IJburg D1 – Hisalis D1 3-1

De bezoekers begonnen niet volledig scherp aan de wedstrijd, maar wisten wel in de beginfase al een corner af te dwingen. Dominique Hoogendoorn pakte deze kans en sloeg de bal strak in de hoek: 0-1.

Hisalis hield daarna lang de 0-1 vast, maar in het tweede kwart rolde de bal in een ongelukkige spelsituatie langzaam het doel van Hisalis in. De bezoekers speelden niet hun eigen spel en kwamen daardoor regelmatig in de moeilijkheden. Toch bleef het tot de rust gelijk. Na de rust leek het erop dat Hisalis de draad goed op wist te pakken, maar ook IJburg bleek voornemens om de wedstrijd naar hun hand te zetten. De hoge druk van de tegenstander resulteerde nog in twee tegendoelpunten zodat de eindstand 3-1 voor IJburg werd.

Derde Klasse B

Catwyck D1 – Spijkenisse D1 2-1 (0-1 Spijkenisse, 1-1 Ouwehand, 2-1 Beking)

”Een spannende wedstrijd waarin wij vooral de eerste helft beter waren en goed hebben gehockeyd, maar door ongelukkig verdedigen met een 0-1 achterstand de rust ingaan. In de tweede helft was het van beide kanten slordig en rommelig maar weten wij wel twee keer te scoren. Spijkenisse hield het vooral bij counteren, alles collectief hebben wij super hard gewerkt en in mijn ogen een terechte uitslag”, aldus coach Arno Bosman van Catwyck.

Barendrecht D1 – HDS D1 1-0

HDS coach Akveld: ”Ondanks de uitslag een hele goede wedstrijd van onze kant. De eerste twee kwarten waren gelijk opgaand met de beste kansen voor ons. Het derde kwart hadden we meer moeite met het druk naar voren houden en zochten we aan de bal  moeilijke oplossingen. In deze periode scoorde Barendrecht helaas de rebound van een corner. Het laatste kwart hebben we continu op hun helft gehockeyd, en werd de hoge druk uitstekend uitgevoerd. We hebben voldoende kansen en corners gekregen maar niet afgemaakt. Zuur dat we hebben verloren maar trots op de stappen die de meiden maken.”

Rapide D1 – Pijnacker D1 1-1 (1-0 Rapide, 1-1 Luscuere)

Pijnacker coach Nusse: ”Na een aantal flinke tegenvallers waren we het er met elkaar over eens dat de knop om moest. Dit was het eerste kwartier nog niet te zien, daar incasseren we snel een doelpunt. Gaandeweg de wedstrijd krijgen we steeds meer grip. Het laatste kwart speelde we heel slim een corner uit waardoor de eindstand op 1-1 eindigt.”