Derde Klasse Dames: Speelronde 4

Pijnacker haalt uit op vreemde bodem. HDS weet wedstrijd om te draaien in slotfase. Hisalis en Catwyck gelijk, het andere bollenstreekteam won met 3-1.

Derde Klasse A

Noordwijk D1 – Loenen D1 3-1 (0-1 Loenen, 1-1 Uljee, 2-1 Dik, 3-1 van der Meer)

Eric Kruis coach van Noordwijk: ”We begonnen sterk aan het eerste kwart met een aantal directe kansen, daarna was het initiatief voor Loenen. In die fase scoort Loenen ook. In het tweede kwart weten we de draad weer op te pakken. We zijn dan ook beter in de duels en we zetten een stapje meer dan de tegenstander. Wij konden de wedstrijd steeds meer naar onze hand zetten zodat we konden weglopen naar 3-1. Het is dan ook een terechte overwinning.”

Hisalis D1 – Purmerend D1 1-1

Op een herfstige zondag stapte het eerste dameselftal van Hisalis vol vertrouwen het veld op. Na een goede voorbereidende training vrijdag en een goede voorbespreking over wat het team waarschijnlijk kon verwachten, was Hisalis er klaar voor. Uit eerdere wedstrijden tegen Purmerend was bekend dat dit team een goede scoop in huis heeft waar zij effectief gebruik van maken

Na het fluitsignaal begon de thuisploeg scherp en creëerde vele kansen die helaas niet verzilverd werden. De welbekende scoop van Purmerend werd inderdaad vaak gegeven, maar door de goede voorbereiding wist Hisalis hier goed op te anticiperen waardoor de bezoekers er weinig voordeel uit konden halen. Met een stand van 0-0 gingen de teams de rust in.

In het derde kwart begon Hisalis het spel meer te domineren. Na een mooie aanval via korte passes op links speelde Nerissa Heemskerk de bal van de linkerbuik van de cirkel naar Tess van Bochove op de rechterbuik van de cirkel. Van Bochove haalde snoeihard uit en dit resulteerde in de 1-0. Direct hierna zette Purmerend volle druk en behaalden zij een strafcorner. Deze benutten ze goed waardoor het 1-1 werd.

In het vierde kwart zette Hisalis alles op alles om de winst binnen te slepen: de spits haalde een strafcorner en na veel gerommel in de cirkel viel hier toch een doelpunt door Veerle de Nes, 2-1. Helaas vond de scheidsrechter dat wij als eerste een overtreding hadden gemaakt en keurde het doelpunt af zodat de stand 1-1 bleef. Purmerend kreeg slechts een groene kaart. In de laatste minuten ging het spel over en weer, maar Purmerend wist door een sterk staande verdediging van Hisalis geen doelpunt meer te scoren. Hisalis streed tot de laatste minuut om alsnog de winst binnen te halen, maar het bleef bij een gelijkspel.

Derde Klasse B

Catwyck D1 – Rapide D1 1-1 (0-1 Rapide 1-1 Ouwehand)

Coach Arno Bosman van Catwyck: ”Wedstrijd ging gelijk op en kon beide kanten opvallen. De uitslag geeft de juiste weerspiegeling van de wedstrijd. Zelf ben ik tevreden met resultaat we halen nu een resultaat tegen een potentiële promovendus. In de wedstrijden hiervoor speelden we goed maar haalde geen punten nu dus wel, hebben dus weer een stapje in ons proces gemaakt.”

Hoeksche Waard D1 – Pijnacker D1 1-5 (0-1 Admiraal, 0-2 Luscuere, 0-3 Vos, 0-4 Hermans, 0-5 van Winden, 1-5 Hoeksche Waard)

Coach Nusse van Pijnacker: ”In de eerste helft klapte we vol over Hoeksche Waard heen. Ook snel en goed met de kansen omgegaan. In de tweede helft ging het tempo wat omlaag bij de gasten en kwam de thuisploeg ook af te toe aan het hockeyen. Hoeksche waard heeft nog wel wat kansen gecreëerd de tweede helft maar mede door uitstekend keep werk bleef ons goal lang leeg. Uiteindelijk na een terechte strafbal toch een doelpuntje tegen, onze invalkeeper uit de A zat er wel heel dicht bij. Complimenten aan de arbitrage, dat zie je niet vaak in de Derde klasse.”

Tempo ’34 D1 – HDS D1 2-3 (0-1 Breejen, 1-1 Tempo, 2-1 Tempo, 2-2 Metman, 2-3 Metman)

David Akveld: ”Een goede wedstrijd van onze kant. We waren sterk aan de bal bij balbezit met veel dreiging naar voren. Daarnaast verdedigden we ook goed. Tien minuten voor tijd kwamen we wat ongelukkig 2-1 achter, maar toonden daarna flink wat mentale veerkracht en scoorden uiteindelijk twee keer. Hierdoor de eerste 3 punten een feit zijn. Ik ben erg trots op de meiden en de vooruitgang die ze boeken.”