Derde klasse (H): Klinkende zege voor Hisalis op nieuw waterveld

Slechts twee teams kwamen in actie, omdat de wedstrijd van Kieviten werd afgelast. Hisalis haalde flink uit op eigen veld. In poule B kwam Ypenburg net te kort tegen Capelle.

Poule A

Hisalis H1 – Zwaluwen H1 6-1 (0-1 Zwaluwen, 1-1 de Jong, 2-1 de Jong, 3-1 Hoekstra, 4-1 de Wit, 5-1 de Jong, 6-1 de Jong)

Op het prachtige nieuwe waterveld ontving Heren 1 van Hisalis de Zwaluwen uit Utrecht. Met François Hof als invaller uit de Jongens A1 dacht het team op de mooie zondagmiddag rustig van start te kunnen gaan. Helaas voor Hisalis dachten de Zwaluwen meer aan een vliegende start en na een snelle uitbraak over rechts wist hun spits al in de tweede minuut de 0-1 binnen te pushen. Maar Hisalis herpakte zich snel en in de tiende minuut bereikte Hidde Kuiper de mee opgekomen Deniz de Jong die de gelijkmaker intikte. Daarna ging het spel wat over en weer tot vlak voor rust: opnieuw de Jong met een scherpe actie de bal onderschepte die Zwaluwen vanaf hun cirkel uit wilde nemen. Met een snelle beweging omspeelde hij de verraste keeper en maakte hij het af met een snelle backhandslag hoog in het net: 2-1 voor Hisalis.

Na rust kreeg Hisalis langzaam meer overwicht op het spel. Dit werd beloond met een strafcorner vlak voor het einde van het derde kwart. Sam Hoekstra verzilverde die kans door met zijn loeiharde sleeppush in de stijl van Mink van der Weerden via de onderkant van de lat onhoudbaar  te scoren: 3-1. Direct daarna brak van Schieveen door de linies van de bezoekers en gaf vanaf de achterlijn met zijn backhand een hoge voorzet naar Kuiper die via het lichaam van een verdediger kon scoren. Helaas werd deze treffer afgekeurd wegens gevaarlijk spel.

Het vierde kwart leek Zwaluwen zich bij de overmacht van Hisalis neer te leggen. Hisalis kreeg veel kansen, de snelle Jurriaan Beelen pakte een diepe pass op en sprintte naar het doel van Zwaluwen. Hij stuitte echter op de verdediging maar wist de bal nog wel bij Maarten de Wit te brengen die netjes de 4-1 op de plank legde. Kort daarop scoorde Hisalis nog een keer maar dat punt werd afgekeurd door een eerdere overtreding.

In de slotfase voerde Hisalis de druk verder op: Thijs Legel kreeg de bal van de achterhoede diep op rechts aangespeeld, hij pikte die in de sprint op en gaf vanaf de rechterachterlijn zijn pass op Kuiper die maar net naast schoot. Een minuut later speelde dezelfde Kuiper vanuit een moeilijke positie de Jong aan die de 5-1 in het net tenniste. Eén minuut voor tijd herhaalde Legel zijn actie over de rechterkant van het veld. Zijn beheerste voorzet kwam op maat bij de mee opgekomen Deniz de Jong die zijn vierde treffer maakte en Man of the Match werd.

H1 Zwaluwen 13 Sept 2020 Deniz de Jong

Het was een heerlijke wedstrijd voor Hisalis en het enthousiaste publiek. Meer dan vakkundig geleid door internationaal bondscheidsrechter Rob ten Cate, die bij navragen het leuk vond om ook wedstrijden bij kleinere clubs te fluiten om zo jonge opkomende spelers te zien. Waarvan acte.

Poule B

Ypenburg H1 – Capelle H1 2-3 (0-1 Capelle, 0-2 Capelle, 0-3 Capelle, 1-3 van ’t Hooft, 2-3 Geense)

Ypenburg speelde een redelijke eerste helft, maar keek bij rust toch tegen een 0-3 achterstand aan. In de tweede helft kwamen zij op stoom en kregen de ploeg veel kansen. Eerst maakte Thimo van ’t Hooft de 1-3 en later maakte Max Geense de aansluitingstreffer. Die kwam helaas net te laat waardoor Capelle er met de winst vandoor ging.

Ypenburg-coach Frank Barendregt: ,,We begonnen goed, maar stonden bij rust 0-3 achter door een counter en twee corners. In de rust heb ik aangegeven dat het sneller en feller moest. Dat lukte in de tweede helft en we kregen de ene kans na de anderen. Helaas hebben we er te weinig benut. Hierdoor verlies je terecht van een effectief Capelle. In de laatste fase zal het beter en scherper moeten.”