Derde klasse (H): Zege voor Ypenburg, Hisalis en Kieviten onderuit

In Lisse kreeg Hisalis de mannen van Nieuweging op bezoek in poule A. In de andere poule ging Kieviten en Ypenburg richting het zuiden. Zij kwamen met wisselende resultaten terug.

Poule A

Hisalis H1 – Nieuwegein H1 1-3 (0-1 Nieuwegein, 0-2 Nieuwegein, 0-3 Nieuwegein, 1-3 van Schieveen)

Heren 1 Hisalis stuit op topkeeper Nieuwegein: 1-3 verlies

Het eerste kwart hielden beide teams elkaar goed in evenwicht, een backhand slag op het doel van Nieuwegein van Deniz de Jong ging maar net over. Het tweede kwart kreeg Nieuwegein langzaam meer grip op de wedstrijd. De Hisalis spelers wisten elkaar niet altijd goed te vinden en er werd daardoor regelmatig onnodig balverlies geleden. Hisalis kreeg wel zijn strafcorners mee maar ze wilden er niet in, mede door telkens goed ingrijpen van de keeper. Aan Hisalis zijde verrichtte keeper Yorik Dijkhuis ook goed werk met enkele snelle reddingen.

H1 Nieuwegein 20 sept 2020 Deniz en Jochem nr 12

Na rust drukte Nieuwegein door en kwam uiteindelijk op 0-3 voorsprong, de laatste door een strafbal. De bezoekers kregen enkele gele kaarten voor fysiek spel omdat zij te fanatiek op de bal en de spelers zaten. Jochem van Schieveen redde de eer van Hisalis door zijn fraaie treffer in het laatste kwart. De keeper van Nieuwegein verkeerde in grote vorm en stopte door zijn attente optreden elke aanval op zijn doel door de aanvallers van Hisalis.

Hisalis zal in de return er ongetwijfeld alles aan doen om een beter resultaat te behalen tegen deze lastige tegenstander.

Poule B

Feijenoord H1 – Ypenburg H1 2-4 (0-1 van ’t Hooft, 0-2 van de Velde, 0-3, van de Velde, 0-4 Slettenhaar, 1-4 Feijenoord, 2-4 Feijenoord)

Even schrikken voor de fans van Ypenburg, waar de score in eerste instantie verkeerd om was ingevuld. Ypenburg kwam met 0-4, de eindstand was 2-4. Thimo van ’t Hooft was verantwoordelijk voor de 0-1, na een goede individuele actie. Bas van de Velde scoorde daarna twee doelpunten. De 0-4 kwam op naam van Yds Slettenhaar.

Ypenburg-coach Frank Barendregt: ,,We hadden een mindere voorbereiding, maar begonnen toch goed. Na de 0-4 ging het minder. We werden slordig en lui. Maar we hebben meer dan terecht gewonnen en de drie punten binnen gehaald.”

Kieviten H1 – Krimpen H1 1-4

Foto’s: Auke Hoekstra