Derde Klasse Heren

Hisalis boekt goede zege op onderkant middenmoter Strawberries. Ypenburg in slotfase onderuit, alweer de zesde nederlaag voor Kieviten H1. 

Derde Klasse A

Hisalis H1 – Strawberries H1 4-1

Het team van Tabe Roggeveen ging vliegend uit de startblokken: Deniz de Jong scoorde fraai uit de rebound de 1-0 en kort daarna zorgde Maarten de Wit voor de 2-0. Sven Cozijn maakte de 3-0 met zijn sleeppush bij de strafcorner, zodat Hisalis met een riante voorsprong de rust in ging.

Na rust kwam er meer evenwicht in de wedstrijd en ook Strawberries kreeg scoringskansen. Op het moment dat Cozijn na een harde bal op zijn been op de grond lag  werd het spel door de arbitrage niet stilgelegd, maar maakte Strawberries gebruik van de situatie door de 3-1 te maken tot ongenoegen van Hisalis. In het derde kwart leek de thuisploeg al de 4-1 te scoren maar er zat een voetje van een Hisalis aanvaller tussen dus het doelpunt werd afgekeurd. De Wit had nog een mooie actie langs de achterlijn richting doel maar de hoek was veel te klein om te kunnen scoren dus de keeper van de bezoekers kon deze aanvalspoging wegschoppen.

In het laatste kwart kreeg Hisalis nog veel kansen: van Schieveen kreeg een zeer scherpe pass diep langs de zijlijn onder controle maar zijn voorzet werd niet verzilverd door de Hisalis aanvallers. De keeper van de Strawberries had veel goed reddingen maar ook vlogen regelmatig ballen van de drijfnatte sticks langs en over het goal in plaats van er binnen. Deniz de Jong had nog enkele gevaarlijke doelpogingen met fraai jongleerwerk met bal dansend op de stick maar hij werd afgestopt door de taaie verdedigers. De latere “man of the match”Jurriaan Beelen had enkele snelle rushes langs de rechterlijn tot diep in de cirkel maar dit leidde niet tot meer doelpunten.

In de slotfase nam Hidde Kuiper nog een harde pass goed aan diep aan de linkerkant. Na het passeren van twee verdedigers gaf hij de bal voor op Maarten de Wit die keurig de 4-1 hoog in het net pushte wat tevens de verdiende eindstand was.

Derde Klasse B

Gouda H1 – Ypenburg H1 2-0

Ypenburg coach Barendregt: ”Het was een goede wedstrijd en hadden de controle. We creëerde een hoop kansen en corners die helaas niks hebben opgeleverd. Tot zeven minuten voor tijd stond het 0-0.  Helaas kwam de bal uit de kluts bij een aanvaller van Gouda terecht die vrij kon uithalen. 1-0, snel daarna viel de 2-0 door een persoonlijke fout. Er had zeker meer ingezeten.”

Derde Klasse C

Bommelwaard H1 – Kieviten H1 4-2 (Kranenburg en Posthuma)

Alweer de zesde nederlaag voor de ploeg van Menno Lievers. En de Wassenaarse formatie blijft hekkensluiter, het gat naar nummer negen en tien is vier punten.

Foto: Auke Hoekstra