Dit zijn de wedstrijden in de Tweede Klasse Dames

In Leiden de streekderby, waar de belangen voor beide teams groot zijn. Rijswijk is al winterkampioen en gaat op bezoek bij Berkel. En ook laatste duel voor de winterstop van middenmoters Forescate en Westland. 

Berkel D1 – Rijswijk D1

Koploper Rijswijk werd afgelopen weekend al winterkampioen na een ruime overwinning op Derby. Doordat Rijswijk met vijf punten voor staat op nummer 2 Dordrecht en hierdoor niet meer te achterhalen zijn voor de winterstop. Ze kunnen hun positie alleen nog maar verbeteren als ze komend weekend weer weten te winnen en dit keer tegen nummer vijf Berkel.

Roomburg D1 Groen-Geel D1

Komend weekend staat een mooie regio derby te wachten tussen de ploeg uit Leiden en de ploeg uit Wassenaar. Groen-Geel staat een-na-laatste, maar lijkt beter in vorm de laatste weken. Roomburg staat slechts één punt achter op de nummer twee en kan tevreden terugkijken op de eerste seizoenshelft als promovendus, helemaal als er gewonnen wordt.

Forescate D1  Pollux D1

Forescate won afgelopen zondag heel moeizaam en nipt van hekkensluiter Dopie en staat door deze overwinning op de 7e plaats. Komend weekend wacht nummer drie Pollux voor de vrouwen uit Voorschoten en dat betekent dus dat ze een lastige laatste wedstrijd tegemoet gaan voor de winterstop.

Gouda D1 – Westland D1

Westland wist afgelopen weekend knap een punt mee te nemen uit een duel met nummer twee Dordrecht. Komend weekend wacht Gouda vier punten meer heeft dan de ploeg uit het Westland. Het gat in de middenmoot kan dus worden verkleind aankomende zondag.