DSHC verrast tegen koploper, tegenvaller voor Hudito D1

In de Eerste klasse (D) wist DSHC op een eigen veld een uitstekend resultaat neer te zetten, ging Hudito naar de hekkensluiter en speelde Craeyenhout tegen nummer twee Schaerweijde. Het verslag van de derby in de andere poule lees je hier.

Poule B

DSHC D1 – Fletiomare D1 2-1
(0-1 Fletiomare, 1-1 Knol, 2-1 Stassen)
Op eigen veld kwam DSHC, als nummer 11, op een 0-1 achterstand tegen de koploper. Dat was eigenlijk tegen de verhouding, want de ploeg uit Delft begon goed en zette die lijn door na de rust. Eline Knol brengt haar ploeg langs zij via een strafcorner. DSHC speelde in de tweede helft met veel strijd en passie en dat leverde nog een doelpunt op. Ditmaal was het Laura Stassen die kon scoren.

Fletiomare begon vervolgens aan een slotoffensief, maar de Delftse defensie kon standhouden. ,,Na weken van goed spel wisten we onszelf gister eindelijk te belonen. We hebben verdiend drie punten gepakt en gaan op deze manier heel prettig de winter in.” aldus een jubelende Dirk Wils.

Etten-Leur D1 – Hudito D1 1-1
(0-1 Veeger, 1-1 Etten-Leur)
Hudito kwam tegen hekkensluiter Etten-Leur niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Maar wist daarna wel de shoot-outs te winnen, mede door een goed keepende Amber van der Hoorn. Zij stopte vier shoot-outs. Twee punten dus voor de ploeg van Marc Knigge.

,,We zitten in een moeilijke fase waarin we al een paar wedstrijden hebben verloren, dus de twee punten zijn erg welkom. We hebben genoeg kansen gehad om de wedstrijd naar ons toe te trekken, maar dat lukte niet. We gaan nu de winterstop aangrijpen om te kijken waar we ons straks in de voorbereiding op moeten richten, want het tweede deel van deze seizoenshelft is teleurstellend verlopen. Dat zal in de tweede helft beter moeten.

Schaerweijde D1 – Craeyenhout D1 3-1
(1-0 Schaerweijde, 2-0 Schaerweijde, 2-1 Veerman, 3-1 Schaerweijde)
,,Vooral de eerste was niet goed van onze kant. Het was vooral aan keepster Daan Buursen te danken dat we in de wedstrijd bleven”, aldus coach Langemeijer. Nadat Craeyenhout tegen een 2-0 achterstand aan keek deed Sophie Veerman wat terug. Toch was het slotakkoord voor de thuisploeg. ,,Schaerweijde heeft terecht gewonnen gister. Wij gaan de winterstop gebruiken om te recapituleren en dan in februari weer fris het veld op.”