Eerste klasse (D): Craeyenhout, DSHC en Zoetermeer laten steek vallen

In de Eerste klasse blijft de strijd om de tweede plaats erg spannend, al verspilden Craeyenhout, DSHC en Zoetermeer dit weekend punten.

Craeyenhout D1 – Breda D1 1-2 (0-1 Breda, 0-2 Breda, 1-2 Veerman)

Een gehavend Craeyenhout speelde zondagmiddag tegen de koploper. Breda kwam al na vijf minuten op voorsprong via een doorgeschoten bal over de linkerkant. Tegen het einde van de eerste helft kwamen de bezoekers wederom tot scoren. In de tweede helft heeft Craeyenhout het betere van het spel, maar net als in de eerste helft werd er weinig gecreëerd. In de laatste secondes kreeg Sophie Veerman nog wel een kans om vanaf de kop te scoren. Dat buitenkansje was wel aan haar besteed.

Gijs Hessels: ,,We missen drie van onze vier middenvelders door langdurige blessures. Hierdoor hebben we het lastig om echt grote kansen te creëren. Gelukkig hebben we nu even twee weekenden niets. Hopelijk is iedereen weer scherp tegen DSHC op 5 mei.

IJsseloever D1 – DSHC D1 1-1 (1-0 van Steenoven, 1-1 IJsseloever)

Ezra Bakker: ,,Een teleurstellend resultaat. In de eerste helft waren we dominant maar maken onze kansen niet. In de tweede helft gaan we teveel mee in het spel van Ijsseloever en dat heeft ons genekt. We hadden de wedstrijd in de eerste helft moeten beslissen.”

Dordrecht D1 – Zoetermeer D1 1-1

Een teleurstellend resultaat voor de dames van Zoetermeer. De ploeg van Jan Willem Verschuur wilde graag meedraaien om de tweede plaats, maar liep tegen een zeperd aan bij de hekkensluiter. In Dordrecht werden de bezoekers op 1-1 gehouden, waardoor Zoetermeer is afgezakt naar de zevende plaats. De achterstand op nummer twee Houten bedraagt nu vier punten.

Hudito D1 – Roomburg D1 1-1 (1-0 Kater, 1-1 Plasman)

Een derby met een heerlijke tweede helft voor het publiek. De thuisploeg kwam op een 1-0 voorsprong via de stick van Lisa Kater. Tien minuten voor tijd haalde Roomburg-trainer Arno Bosman zijn keepster naar de kant. Dat leek in eerste instantie geen goed idee, want de thuisploeg maakte de 2-0. Die werd echter afgekeurd door de scheidsrechters, waardoor het nog een spannende slotfase werd. Drie minuten voor tijd kreeg Roomburg een strafcorner. Kim Plasman scoorde en trok de stand gelijk.

Hudito-trainer Niels Lemmers: ,,Het was een mooie en spannende pot. Zij speelden in de eerste helft alles of niets en wij moesten verdedigend vol aan de bak. Arno haalde zijn keeper eraf toont zich een coach met veel lef. Mooi om tegen te coachen. 1-1 was een terechte uitslag, het publiek was de grote winnaar.

Arno Bosman vond dat er na afloop meer in had gezeten: ,,We hadden de wedstrijd in de eerste helft moeten beslissen, dat doen we niet waardoor we de deksel op ons neus krijgen. Gelukkig voor de groep speelden we nog gelijk, want een verlies was niet terecht geweest.”

Foto: Remco van Oosterom