Eerste klasse (D): Een grote overwinning voor Rijswijk en veel gelijkspel

Rijswijk weet afgelopen zondag met een enorme uitslag te winnen, waar Zoetermeer helaas net aan verliest. Een goede, maar lastige wedstrijd voor DSHC en helaas geen winnaars uit de wedstrijd tussen Craeyenhout en Westland.

Alphen D1 – DSHC D1  2-1 (1-0 Alphen, 2-0 Alphen, 2-1 Vintges)

Een spannende wedstrijd voor DSHC afgelopen zondag. Het team kwam eerst met 2-0 achter te staan en wist dit helaas niet meer recht te trekken.

Staf Bauer: ,,Het was een spannende wedstrijd die beide kanten op had kunnen gaan. We kwamen in het tweede kwart op 1-0 achter en maakte in het derde kwart een goal die helaas (terecht) werd afgekeurd. Uiteindelijk kreeg Alphen erg veel corners en wisten ze er eentje te benutten. Het laatste kwart gingen we volle druk spelen wisten we zelf ook een corner te maken met Juul Vintges, waardoor het 2-1 was. Door wat slordig en onrustig te verdedigen kregen we in korte tijd 2 gele kaarten en stonden we nog met 9 man. Dit hebben de dames goed opgepakt en Alphen heeft hier geen gebruik van kunnen maken. Toen we weer met 11 stonden hadden we helaas niet lang genoeg tijd meer om ook de gelijkmaker te maken. Uiteindelijk een goede wedstrijd waar we helaas onszelf niet genoeg beloond hebben, want gezien de wedstrijd had het ook zeker gelijk spel kunnen zijn.”

Craeyenhout D1 – Westland D1 1-1 (1-0 Veerman, 1-1 Zuidgeest)

Na een lange 0-0 tot in het derde kwart werd er direct aan het begin van het vierde kwart voor Craeyenhout gescoord uit een strafbal. Westland bleef er toch in geloven en wist vanuit een strafcorner de 1-1 te maken.

Sebastiaan Vermeeren: ,,Het was een wedstrijd die we op papier hadden moeten winnen! We begonnen het eerste en tweede kwart vrij onrustig, maar zaten wel goed in de wedstrijd. Westland speelde op de counter, hierdoor moesten wij het spel bepalen. Zoals ik in de rust tegen de speelsters zei: blijf positief, want het staat op dit moment gewoon nog steeds (0-0)! Gelukkig pakten we het derde en vierde kwart de wedstrijd goed op! We hadden veel kansen, alleen wisten we deze helaas niet te benutten. “Trainen op afronden”, dat is wat we gaan doen. Tot slot wil ik het gehele team een compliment geven voor hun inzet tijdens deze en de vorige wedstrijd. We kunnen het namelijk écht wel, dat weten ze zelf ook dondersgoed. Op naar aankomende zondag!”

Rens Kauffmann: ,,De wedstrijd was redelijk gelijkwaardig. Craeyenhout liet zich vooral gek maken door de arbitrage, terwijl wij aan het hockeyen waren. Zij hadden meer balbezit, maar kwamen niet tot heel veel meer kansen. Craeyenhout kwam pas in het vierde kwart op 1-0 en daarna toonden wij gigantisch veel veerkracht en maakten gelijk. Daar ben ik erg trots op. We worden elke week beter en de meiden zijn eindelijk beloond voor hun harde werken, we zijn eindelijk van de 0 af.”

DES D1 – Zoetermeer D1 4-3 (1-0 DES, 2-0 DES, 3-0 DES, 3-1 Verhaar, 3-2 Verhaar, 4-2 DES, 4-3 Brabander)

Een nipt verlies en een afgekeurd doelpunt voor de Dames uit Zoetermeer.

Mark Langemeijer: ,,Het was al 3-0 toen we de rust in gingen. Daarna scoorden wij de 3-1 en 3-2 door Verhaar.  Het werd 3-3, maar deze werd onterecht afgekeurd naar onze mening. We gaan pas te laat hockeyen en laten ons in de eerste helft aftroeven, maar dit pakten we in de tweede helft goed op.”

Hudito D1 – Zwart-Wit D1 1-1 (0-1 Zwart-Wit, 1-1 Hack)

Een mooie en spannende wedstrijd voor Hudito en een gedeelde eerste plaats met Zwart-Wit.

Lars Verboom: ,,Het was een top wedstrijd en dat zag je ook. Het had beide kanten op kunnen vallen, daarom is een 1-1 een terechte uitslag.”

Rijswijk D1 – IJsseloever D1 6-0 (1-0 Lankhorst, 2-0 Ekhart, 3-0 Ekhart, 4-0 Lankhorst, 5-0 Wientjes, 6-0 Vroome)

Een monsterzege voor de Dames uit Rijswijk. Na een scherpe start uit de startblokken kon deze wedstrijd niet meer worden weggegeven.

Marie (assistent manager): ,,Vandaag speelden we op ons eigen veldje tegen IJsseloever. Na 5 min stond de 1-0 al op het scorebord door Astrid Lankhorst. Vanaf minuut 1 waren we scherp en hebben we eigenlijk niets meer weggegeven. Het was niet de meest enerverende wedstrijd, maar onze focus hebben we erbij gehouden. Uiteindelijk hebben we de wedstrijd prima uitgespeeld en hebben we 3 punten binnen en ook nog is de 0 gehouden. Op naar volgende week uit tegen Warande!”