Eerste klasse (H): Roomburg blijft ongeslagen, spanning stijgt onderin

De spanning blijft om te snijden onderin de Eerste klasse B. De onderste zes ploegen staan binnen zes punten van elkaar en er zijn nog 5 wedstrijden te spelen.

Forescate H1 – Barendrecht H1 1-1 (0-1 Barendrecht, 1-1 de Leeuw)

Forescate keek in de eerste helft tegen een achterstand aan, nadat de bezoekers een strafcorner hadden gescoord. In de tweede helft knokten de Voorschotenaren zich terug in de wedstrijd. De thuisploeg kwam met tien man te staan, maar wist juist toen te scoren. Tycho Engelen gaf een hoge bal op Derek de Leeuw de deze op schitterende wijze verlengde. Beide ploegen schoten weinig op met gelijke spel.

Etten-Leur H1 – DSHC H1 6-2 (1-0 EL, 2-0 EL, 3-0 EL, 4-0 EL, 4-1 van Kuik, 5-1 EL, 6-1 EL, 6-2 Holland)

DSHC kwam goed uit de winterstop, maar leed afgelopen zondag alweer de derde nederlaag op rij. In Noord-Brabant was Etten-Leur met 6-2 te sterk. De ploeg van Rens Kauffmann zakt daardoor af naar de achtste plaats.

DSHC-trainer Rens Kauffmann: ,,We zijn in de eerste helft totaal door de ondergrens gezakt. Aan de andere kant is Etten-Leur wel maar 7 keer in onze cirkel geweest de eerste helft en ging vrijwel elke kans erin. Na 29 minuten stond het al 4-0. De tweede helft was was vele malen beter, maar toen was de wedstrijd al gespeeld natuurlijk. Binnen 1,5 minuut kwamen we al op 4-1, maar echt in de buurt zijn we nooit geweest.”

Roomburg H1 – Zoetermeer H1 1-0 (1-0 Visser)

In de 25e minuut kwam de thuisploeg tot het enige doelpunt van de wedstrijd. Een strafcorner van Thomas Visser verdween door de benen van de keeper in het Zoetermeerse doel. Het bleek de enige treffer van het duel en daarmee is Roomburg nog steeds ongeslagen na de winterstop. De ploeg van Maurits Eikenhout staat nu op de tweede plaats. Bij Zoetermeer werd er na afloop gebaald. Tijdens de wedstrijd verloren zij Stijn van Eijk met een blessure en na afloop bleek dat ook Etten-Leur zich heeft gemeld in de strijd om de tweede plaats.

Zoetermeer-aanvoerder Groenheijde: ,,Dit is enorm balen. In de tweede helft zijn we vaak gevaarlijk geweest, maar lukte het niet om te scoren. Hun keeper heeft het goed gedaan.”

Berkel H1 – Groen-Geel H1 2-0 (1-0 Berkel, 2-0 Berkel)

De koploper liet er geen gras over groeien tegen de hekkensluiter. Binnen twee minuten lag de bal in het Wassenaarse doel. Daarna kwamen de bezoekers wat beter in de wedstrijd, waaruit ook een aantal kansen op de gelijkmaker voortvloeien. Toch ging beide elftallen met een 1-0 stand rusten. In de tweede helft was het nog even spannend, tot Berkel zich naar de 2-0 counterde. Groen-Geel kon vervolgens weinig meer doen.

Alexander Jöbsis: ,,Een terechte overwinning voor de koploper die twee foutjes van ons afstraffen. Helaas konden we zelf niet scoren om het echt spannend te maken.”

Rijswijk H1 – Pollux H1 1-2 (0-1 Pollux, 1-1 Feijen, 1-2 Pollux)

Rijswijk speelde op eigen veld tegen Pollux en begon aardig aan het duel. De ploeg kreeg twee grote kansen om de score te openen. De openingstreffer kwam uiteindelijk van de bezoekers, vlak voor rust. Na rust kwam Rijswijk beter uit de startblokken en werd de gelijkmaker gescoord door Gijs Feijen. Een rake strafcorner zorgde uiteindelijk alsnog voor teleurstelling in Rijswijk.

Martijn de Jongh: ,,Na de goede start werd het inspiratieloos, bijna plichtmatig hockey. Op dit moment is ons niveau te grillig. De enige week spelen we een acht, de andere week een vier. Dat moet de komende weken beter. Ik ga er vanuit dat we de komende weken ons basisniveau weer te pakken krijgen en dat de broodnodige punten gaan komen.”

Foto: Aldo van der Meulen