Eerste klasse (H): Topper onbeslist, DSHC boekt eerste zege

Met zes wedstrijden gespeeld is het zowel boven- als onderin de Eerste klasse B. De ogen dit weekend waren gericht op de topper tussen Rijswijk en Zoetermeer.

Hudito H1 – Pollux H1 1-2 (0-1 Pollux, 1-1 van Leeuwe, 1-2 Pollux)

Alweer de derde 2-1 nederlaag voor de mannen van Hudito. Net als vorige week maakte de tegenstander gebruik van de ruimte in de counter. Hudito-trainer Jan Willem Verschuur: ,,We waren te veel bezig met randzaken, we gaven te veel ruimte weg en creëerden zelf te weinig. Dit moet volgende wedstrijd echt beter.”

Schiedam H1 – Forescate H1 4-2 (1-0 Schiedam, 1-1 Ouali, 2-1 Schiedam, 2-2 van der Linde, 3-2 Schiedam, 4-2 Schiedam)

Forescate kwam vorige week niet in actie, al kwam dat niet slecht uit. Een aantal geblesseerde spelers kon daardoor terugkeren voor het duel tegen Schiedam, maar dat mocht niet baten. Schiedam profiteerde na een fout in de opbouw en opende de score. Voor rust werd een rebound uit de corner benut door Tariq Ouali. In de tweede helft kreeg Schiedam een strafbal na een geslagen corner die op de voet van de lijnstop belandde, daaruit scoorden ze 2-1. In het laatste kwart zette Forescate alles op alles en dat leek zijn vruchten af te werpen. Machiel van der Linde scoorde de gelijkmaker. Een minuut later mochten de blauwhemden zelfs aanleggen voor de overwinning uit een strafcorner. Die zat niet en uit de counter maakte Schiedam 3-2 en vervolgens in een uitspeelcorner de 4-2.

Forescate-keeper Kevin Segeren: ,,Erg slordig begin van ons, als team überhaupt vandaag niet ons niveau gehaald. Ook Schiedam niet sterk, veel fouten aan beide kanten. Ondanks dat een wedstrijd met 6 doelpunten doet vermoeden genoeg te beleven was, denk ik dat het afwezige publiek weinig gemist heeft.”

DSHC H1 – Warande H1 6-0 (1-0 Krop, 2-0 Slooter, 3-0 Middeldorp, 4-0 Slooter, 5-0 Middeldorp, 6-0 Duffy)

DSHC heeft eindelijk de eerste zege binnen en dat was gelijk een goede. Hekkensluiter Warande werd met maar liefst 6-0 aan de kant gezet en dat had volgens coach Menno Lievers nog veel meer kunnen zijn. ,,Warande gaf ons ruimte om te hockeyen en daar hebben we dankbaar van geprofiteerd. Met alle respect voor de tegenstander, maar de score had veel hoger moeten zijn. We hebben zoveel kansen nodig om uiteindelijk te scoren; dat moet echt beter. Het zijn vreemde tijden: we begonnen dit seizoen met een op het eerste gezicht veel te ruime selectie van 22 man. Vandaag speelden we uiteindelijk met dertien man op een verlaten complex.”

Rijswijk H1 – Zoetermeer H1 2-2 0-1 van der Vis, 0-2 Bosman, 1-1 Boone, 2-2 Nieuwenhuis)

De topper in Rijswijk begon goed voor de bezoekers die in de eerste helft de bovenliggende partij waren. Jesper van der Vis opende de score uit een strafbal en Thijmen Bosman maakte in het derde kwart de 0-2. Rijswijk kreeg nog en drietal kansen, maar wist daaruit niet te scoren. Een grote kans op de 0-3 voor Zoetermeer leek de wedstrijd in het slot te gooien, maar Rijswijk-keeper Sebastiaan Boone redde uitstekend. Dat bleek de ommekeer in het duel, want vanaf dat moment werd Rijswijk sterker. De ploeg haalde drie corners en trok daarmee de stand gelijk. De eerste goal werd gemaakt via een strafbal van Laurens Boone, de gelijkmaker kwam op naam van Joost Nieuwenhuis.

Rijswijk-speler Sander Gunst: ,,Zoetermeer was in de eerste helft echt de betere ploeg en wij haalden niet ons niveau. Na de redding van Sebastiaan ging ons niveau omhoog. Helaas was het zonder publiek, want dat had deze wedstrijd nog leuker gemaakt. Achteraf had het beide kanten op kunnen vallen, daarom is 2-2 wel terecht.

Zoetermeer-trainer Rutger den Hartog: ,,We verloren het initiatief na een goede kans op de 0-3. Daardoor kwam Rijswijk terug in de wedstrijd. De eerste 45 minuten waren de beste minuten van het seizoen tot nu toe. Daar moeten we aan vasthouden.”

Roomburg H1 – Ommoord H1 4-3 (1-0 D. Schade, 1-1 Ommoord, 2-1 Laurey, 2-2 Ommoord, 3-2 van der Velden, 4-2 F. Schade, Ommoord)

Roomburg won van Ommoord, maar dat ging niet eenvoudig zag ook de maker van de 2-1, Micha Laurey: ,,Na 4 weken speelden wij eindelijk weer op ons eigen veld en met een volledige selectie waren wij gebrand om met een ongeslagen status bovenaan te blijven staan. Tot de openingstreffer, een strafbal van David Schade, dicteerden wij de wedstrijd en had Ommoord geen kansen. Vlak na de 1-0 kwam Ommoord met hun eerste aanval meteen tot scoren, 1-1. Wij bleven aanzetten en dat resulteerde in de 2-1, van Micha Laurey, maar niet heel veel later werd het plots 2-2. Uiteindelijk bleven wij gecontroleerd spelen en liepen wij via een mooie aanval uit naar 3-2, via de stick van Jarmo van der Velden. Florian Schade gooide het spel in het slot met een tip-in, 4-2. Ommoord deed nog wat terug door via een strafcorner de 4-3 te maken, maar heel gevaarlijk is het toen niet meer geweest voor ons.”

Roomburg speelt aankomende zondag de topper thuis tegen Zoetermeer, daarin kan het een gat slaan met zowel Rijswijk als Zoetermeer.

Foto: Frank Ideler