Eerste overwinning Forescate, ruime overwinning voor Rijswijk

Vorige week ging er slechts één wedstrijd door, maar deze week was er weer een volle speeldag. De dames in de Tweede klasse A boekten daarin goede resultaten.

Forescate D1 – Gouda D1 2-1 (1-0 Raap, 2-0 Raap, 2-1 Gouda)
Forescate behaalde de eerste overwinning na de winterstop. Na een mooie actie van Lotte de Bruin kon Milou Raap de bal via een Goudse voet in het goal tikken. Raap tekende ook voor de tweede goal. Die voorsprong kwam uiteindelijk niet meer in gevaar, al scoorden de bezoekers nog wel de aansluitingstreffer.

Rijswijk D1 – IJssel D1 6-0 (1-0 van Eck, 2-0 van Eck, 3-0 Verwoerd, 4-0 Verwoerd, 5-0 van Rixel, 6-0 van Eck)
Een ruime zege van koploper Rijswijk tegen laagvlieger IJssel. Marie-Louise van Eck maakte de eerste twee goals en tekende ook voor het slotakkoord. Willem Oosterhof: ,,We gaan iedere week iets beter spelen, waarbij we wel de focus moeten houden op de afspraken die we maken. Gister heb ik een goed team gezien dat geconcentreerd de defensieve speelstijl van de tegenstander kapot wist te spelen.”

Pollux D1 – Groen-Geel D1 1-1 (1-0 Heemskerk, 1-1 Pollux)
Groen-Geel was de betere partij in Vlaardingen en kwam via Sophie Heemskerk op voorsprong. In de tweede helft werd de thuisploeg wat sterker en kwam daardoor tot de gelijkmaker. In de laatste 20 minuut gooide Groen-Geel de wedstrijd in het slot en kwam er nog een paar keer gevaarlijk uit. Dat leidde niet tot doelpunten waardoor de punten werden gedeeld. ,,Tot de rust ging het gelijk op, maar in de tweede helft kregen zij wat meer kansen. Door onze vechtlust en inzet kwamen wij verdedigend niet meer in de problemen. We hebben bewezen weer een stap te hebben gezet.” Zo luidde het eindoordeel van trainer Ewald Vorderman

Roomburg D1 – Dordrecht D1 3-3 (1-0 de Jong, 2-0 Paardekoper, 3-0 de Jong, 3-1 Dordrecht, 3-2 Dordrecht, 3-3 Dordrecht)
Roomburg gaf gister een 3-0 voorsprong uit handen tegen nummer twee Dordrecht, maar teleurstelling was er allerminst op Roomburg. Arno Bosman: ,,Dordrecht was beter, vooral in de tweede helft, en met een gelijkspel zijn wij goed weg gekomen. Helaas hebben we wel een aantal pittige blessures opgelopen. Daarnaast ben ik met de A-speelsters, zij hebben het gister goed gedaan.”

Berkel D1 – Westland D1 2-2 (0-1 van de Ende, 1-1 Berkel, 2-1 Berkel, 2-2 Litjens)
,,Tactisch was het nog een beetje slordig en we hadden na de 0-1 eigenlijk op 0-2 moeten komen. We moeten gewoon wat beter spelen, want dit zit erin maar komt er niet altijd uit. We hebben daar wel veel vertrouwen in dus dat komt goed”, aldus Westland-coach Daniel Hulkenberg.