Forescate wint van koploper, 28 doelpunten in poule B

Een doelpuntrijke speelronde in de Tweede klasse B, daar werden maar liefst 28 doelpunten gemaakt. In poule A speelde Forescate de kraker tegen koploper Overbos.

Poule A

Forescate H1 – Overbos H1 3-0
Beide ploegen begonnen afwachtend aan de wedstrijd en kozen ervoor vooral geen tegendoelpunten te krijgen. De bezoekers kregen de eerste kans op de voorsprong, maar speelde een snelle tegenaanval net niet goed uit. Daarna was het de beurt aan de thuisploeg. Chris van Ostaijen kwam in het veld en scoorde met zijn eerste balcontact de 1-0. Dat was tevens de ruststand.

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. De grootste kansen kwamen in de vorm van een aantal strafcorners. Yannick van der Haas pushte een bal binnenkant paal, maar die zat niet. Aan de andere kant kreeg Overbos een aantal strafcorners maar keeper Kevin Segeren kon een aantal maal redding brengen.

De wedstrijd leek een beetje vast te zitten tot Lars Knoester, na een aanval over links, hard in zijn rug werd gelopen. De scheidsrechter kende een strafbal toe en dat was een buitenkansje voor van der Haas. Na de 2-0 verliet Overbos de verdedigende stellingen en kwam er meer ruimte. Toch kwam de Forescate defensie niet meer in de problemen, mede door de goed spelende invaller Elout Kielman. Het slotakkoord was voor de thuisploeg. Het was wederom Lars Knoester die met een harde sliding werd getorpedeerd en ditmaal leverde dat een strafcorner op. Tim Pont kon deze kans verzilveren.

(1-0 van Ostaijen, 2-0 van der Haas, 3-0 Pont)

Poule B

Pijnacker H1 – Des H1 7-6
Het publiek was de grote winnaar in Pijnacker gistermiddag, zij kregen maar liefst 13 doelpunten voorgeschoteld. ,,Een echte korfbaluitslag, maar wij zijn blij met de overwinning en de drie punten. Ik heb een paar mooie aanvallen en doelpunten gezien.”

Pijnacker kwam eerst op achterstand, maar trok dat recht via Lindeman, van den Heuij en Sikkenk. Daarna kwam DES terug en stond het 3-4 voor de bezoekers. Lindeman en van de Heuij tekenden vervolgens voor hun tweede treffers. DES kwam daarna tot tweemaal toe gelijk, maar Pijnacker won alsnog via een hattrick van van de Heuij en een goal van Hernaus.

(Lindeman 2x, van de Heuij 3x, Sikkenk, Hernaus)

DSHC H1 – Voorne H1 6-3
In een goede eerste helft wist DSHC pas tegen het einde de score te openen. Met nog vier minuten op de klok kwam DSHC op voorsprong via Nijdam en voegde daar gelijk een tweede treffer aan toe via Nout van Kuik. In de eerste fase na rust liep DSHC, wederom via Nijdam en van Kuik, uit naar een 4-0 voorsprong. Twee gele kaarten aan de kant van DSHC zorden ervoor dat Voorne terug in de wedstrijd kon komen. Eenmaal weer compleet gooide DSHC de wedstrijd in het slot met doelpunten van Smit en Middeldorp.

,,We hebben de wedstrijd volledig gedomineerd en gaan als ‘herbstmeister’ de winterstop in, dat is natuurlijk altijd leuk”, aldus de winnende coach na afloop.

(Nijdam 2x, van Kuik 2x, Smit, Middeldorp)

HDS H1 – Derby H1 3-3
HDS opende gister de score via Jim van Vianen, maar keek met de rust toch tegen een 1-2 achterstand aan. Na rust herpakten de Hagenezen zich via doelpunten van Robert Sinjorgo en Nikki Verkaart, dus stond het 3-2. Die stand wisten zij lang vast te houden, totdat Derby in in de laatste seconde een uitspeelcorner kreeg. Deze ging erin, waardoor beide ploegen de punten moeten delen.

HDS-coach Paul Kuijvenhoven na afloop:,,Het was een spannende pot met veel energie en een goede flow. Die laatste corner is natuurlijk enorm balen.”

(Foto: Aldo van der Meulen)