Frederique Thans (Noordwijk D1): ”Als we zo hockeyen, dan blijven we in de top meedraaien”

Frederique Thans (22) speelt in de as op het middenveld of als voorstopper bij Noordwijk D1 dat zondag winterkampioen kan worden in de Derde Klasse. Wij spraken haar deze ochtend over de succesvolle eerste seizoenshelft.  

Waarom doen jullie het veel beter dan vorig jaar?

Laten we beginnen dat onze coach van vorig jaar Eric Kruis er echt een hecht team van heeft weten te maken, wij zijn hierdoor echt een vriendinnengroep geworden. Dit jaar kwam bij ons als groep dan ook echt het besef dat wij het met elkaar moeten doen.

Jullie hebben hebben meerdere coaches en trainers, hoe zit het nu precies?

We hebben eigenlijk drie coaches. Tahnee Zoutenbier dat is eigenlijk onze hoofdcoach. Daarnaast heb je Esra Wesseling die is verantwoordelijk voor het technische en tactische gedeelte. De derde is Eddie Kouiss die gaat over het mentale gedeelte en is tevens de conditietrainer. Altijd gaat minimaal één van de drie mee naar de wedstrijd op zondag.

Dat betekent dat de doordeweekse trainer niet altijd bij de wedstrijd is, hoe is dat? 

Het is jammer dat alle coaches er niet altijd bij kunnen zijn, maar het gaat erg goed zo. Daarnaast stemmen de coaches onderling de tactiek af op zondag.

Andere teams zeggen dat jullie een fysieke ploeg hebben, is dat zo en trainingen jullie hier ook op?

Nee, we trainen er niet apart op. We worden wel gemotiveerd om echt hard te trainen. Niet dat we iemand door midden gaan zagen op de training, het is dat wij beter willen worden en daarom trainen we keihard. Dat andere ploegen ons als fysiek zien, vanuit ons is het eerder fanatisme. Het is bij ons de bal of het meisje, want die mag er niet doorheen.

Jullie staan bovenaan, nu gaan jullie toch gewoon meedoen om de titel? 

Als we zo hockeyen, dan blijven wij zeker in de top meedraaien.

Wie zijn daarin jullie concurrenten? 

Ik vond Hisalis en HDS goede ploegen, maar die staan in de middenmoot. Castricum heeft ook een sterke ploeg en Ypenburg natuurlijk ook. Het zal er denk ik met de twee laatstgenoemde ploegen gaan om de titel.

Zondag wacht Ommoord, worden jullie winterkampioen?

Daar heb ik wel vertrouwen in. We bereiden ons goed voor op Ommoord, want ze staan gewoon op de vijfde plek. Na de verliespartij tegen Ypenburg hadden we wat goed te maken en dat hebben we tegen Voorhout opgepakt. Zondag hoop ik dat we met 2-1 of 3-1 winnen.

Daarna is het winterstop, hoe vullen jullie dat in?

We zijn uiteraard een aantal weken vrij, maar wel gaan we door met trainen. In Noordwijk heb je natuurlijk goede mogelijkheden om fit te blijven en daarom gaan we ook met de conditietrainer op pad. Je kan er namelijk goed hardlopen en mountainbiken.