Geen nacompetitie en NK voor reserveteams zondag 9 februari

Zondag 9 februari geen zaalhockey heeft de KNHB vandaag besloten. De reden daarvoor is de slechte weersvoorspelling en de gevolgen daarvan voor de reisomstandigheden.

Leon Rutten, manager Competitiezaken en Arbitrage, licht toe op de website van hockey.nl: ‘We zijn tot dit besluit gekomen nadat we ons uitgebreid hebben laten adviseren door de weermedia. Er zijn in het land ook al diverse wedstrijden in blaashallen geschrapt. Wij vinden het gezien de weersomstandigheden van zondag onverantwoord om teams te laten afreizen. We kunnen niet garanderen dat ploegen die van ver moeten komen ook weer veilig thuiskomen.’

Verder is het nog de vraag of het zaalseizoen wel wordt afgemaakt. In beginsel worden afgelaste wedstrijden in de zaal niet ingehaald. Rutten laat weten dat de KNHB zich maandag zal buigen over de afwikkeling van het zaalseizoen, maar de kans is groot dat er ineens een onverwacht einde is gekomen aan de zaalcompetitie.

Rutten: ‘Ik ben bang dat we er niet meer aan toe zullen komen, omdat het zaalseizoen zo compact is. We hebben bijvoorbeeld simpelweg te maken met het huren van locaties. Veel teams hebben komende week ook al plannen om weer het veld op te gaan, dus het wordt heel lastig om alle clubs op een nieuwe datum en locatie bij elkaar te krijgen.

De KNHB neemt maandag ook een beslissing over wat te doen met de nacompetitie in de Hoofdklasse. Zondag zouden acht teams strijden voor vier plekken in de Hoofdklasse van komend seizoen. Dat gevecht dreigt nu zonder eindresultaat te eindigen. ‘We gaan maandag in overleg met de clubs kijken hoe we dit kunnen oplossen. Het besluit tot deze afgelasting is nog heel vers, dus daar moeten we de opties nog goed bestuderen.’