Grote uitslag bij Zoetermeer D1, zege Craeyenhout in Brabant

Veel goals voor Zoetermeer D1 en geen gelijkspel, maar een overwinning. LOHC D1 moest het doen met één punt. Teams uit Delft verliezen, Craeyenhout D1 had een lastige wedstrijd tegen de nummer twaalf. 

Eerste Klasse A

LOHC D1 – Myra D1 0-0
Het topduel eindigde waarmee het begon, alleen wonnen de bezoekers de shoot-outs. Het gat met nummer drie Alliance is nu vier punten, koploper Amstelveen won van Alphen en staat op vijf punten van LOHC D1.

Zoetermeer D1 – AthenA D1 7-3
(1-0 Korfmaker, 1-1 Athena, 1-2 Athena, 2-2 Verhaar, 3-2 Kooter, 4-2 Korfmaker, 4-3 AthenA, 5-3 Verhaar, 6-3 Kooter, 7-3 Zuliani)
Na 35 minuten al 6 goals in Zoetermeer, vier voor de thuisploeg en twee voor de bezoekers. Athena kon na de rust nog wel de aansluitingstreffer maken, maar daarna liep het team van Jan Willem Verschuur uit en won met 7-3.

Coach Jan Willem Verschuur: ”Het was een terechte overwinning. Het team begint steeds meer een machine te worden, veel gelijk gespeeld afgelopen weken, maar dat hadden net zo goed goeie overwinningen kunnen zijn. Het komt nu onze kant op.”

Eerste Klasse B

Etten-Leur D1 – Craeyenhout D1 1-3
(0-1 van der Heijden, 0-2 Thomson, 0-3 Kuijsten, 1-3 Etten-Leur)
”Het was een lastige wedstrijd waar we niet altijd de focus hadden, maar de 3 punten zijn binnen, aldus de winnende coach Mark Langemeyer.

Schiedam D1 – Hudito D1 1-2
(1-0 Schiedam, 1-1 Hudito, 2-1 Schiedam)
Het begin was matig aan de kant van Hudito, want de ploeg keek na 1 minuut al tegen een achterstand aan. Nog voor de rust komt Hudito op gelijke hoogte door de rebound te scoren uit een strafcorner. Na de rust weer een matig begin van de bezoekers en daar profiteerde Schiedam van door de 2-1 te maken. Hudito kreeg nog een paar goede mogelijkheden op de gelijkmaker, maar het bleef bij 2-1 voor Schiedam. Hoofdcoach Marc Knigge van Hudito: ” Al met al heel erg zonde, omdat we het nalaten onszelf meteen in de wedstrijd te helpen. Deze week hard werken en volgende week de eerste seizoenshelft met een goed gevoel en drie punten afsluiten.”

DSHC D1 – Des D1 1-3
(0-1 Des, 0-2 Des, 1-2 van Diemen, 1-3 Des)
De studenten waren weinig productief. De thuisploeg kreeg acht strafcorners, maar kon hier niet uit scoren. Coach Wils was uiteraard teleurgesteld: ”Heel zonde, bijna hetzelfde verhaal als vorige week, alleen hadden we nu langer het betere van het spel. Foutjes achterin en niet scoren voorin zorgt voor wederom 0 punten.”