Grote uitslag op Groen-Geel, Rijswijk en Hudito score te weinig

Roomburg geeft punt weg in laatste seconde van het duel. Hudito scoorde te weinig net als Rijswijk H1. Op Groen-Geel won de thuisploeg de belangrijke wedstrijd tegen Zoetermeer. 

Groen-Geel H1Zoetermeer H1 5-1 (1-0 Wit, 2-0 Jöbsis, 3-0 Wit, 3-1 Zegveld, 4-1 Jöbsis, 5-1 van de Dool)
”Er zullen weinig mensen een 5-1 hebben ingevuld bij de toto, ik had het zelf ook niet verwacht. Maar het was een terechte winst vandaag, we speelden goed en gedreven. We verdedigden goed en de strafcorners liepen we heel goed uit, waardoor Zoetermeer niet gevaarlijk kon worden. En we maakten zelf de kansen, corners en counters die we kregen. We begonnen met maar 3 wissels door allerlei blessures, 10 minuten na rust was er nog maar 1 wissel en het laatste kwartier hadden we geen wissels meer. Een zwaarbevochten overwinning dus”, aldus de winnende coach Alexander Jöbsis van Groen Geel.

Roomburg H1 – Etten-Leur H1 2-3 (1-0 Langenbach, 1-1 Etten-Leur, 2-1 Laurey, 2-2 Etten-Leur)
Gistermiddag wist Floris Langenbach al na vijf minuten de score te openen, twee minuten later stond het alweer gelijk. Beide teams gingen rusten met een 2-2 gelijkspel. Voor Roomburg kregen Boudewijn van Nieuwenhuize en Bas Schippers grote kansen om de 3-2 te maken, maar die bleef uit. Toen iedereen dacht aan een gelijkspel op Roomburg, was het toch Etten-Leur dat de winnende wist te maken in de laatste seconde van de wedstrijd. En dat overkwam Roomburg dit jaar al eerder tegen Hudito op eigen veld. Ook toen stond het 2-2 en werd het 2-3 voor de bezoekers.

Een eerlijke Roomburg coach Eikenhout: ”Het was een gelijk opgaande wedstrijd. Er leek geen vuiltje aan de lucht, maar mijn ploeg ging vol voor de winst en vergat daarbij volledig de eigen organisatie. Dit leidde tot balverlies en zo kregen we de 2-3 tegen in een ondertal situatie. Het siert de groep dat ze het gevoel hadden te kunnen winnen in de slotminuut, maar gezien het spelbeeld hadden we genoegen moeten nemen met een gelijkspel. Wellicht had ik mijn spelers eerder moeten inseinen, maar ik zag het simpelweg niet aankomen.”

Hudito H1 – Warande H1 3-1 (Wibbens, 2-0 Husen, 3-0 Bolk)
Hoofdcoach Eelko van Rhoon: ”We hebben verdiend gewonnen. Los van de eerste 15 minuten hebben we de wedstrijd volledig gedomineerd. De uitslag was veel te laag en daar moeten we aan werken.”

Rijswijk H1 – Ommoord H1 4-2 (1-0 Beyer, 2-0 van Elk, 2-1 Ommoord, 3-1 de Haan, 4-1 Nieuwenhuis, 4-2 Ommoord)
Rijswijk was een stuk sterker dan de bezoekers en stond voor de thee al met 4-1 voor. In de tweede helft kreeg Rijswijk nog een paar goede kansen om de score uit te breiden dat gebeurde alleen niet. Ommoord kreeg nog een aantal counter kansen en kon nog één doelpunt maken

Lees hier het hele wedstrijdverslag tussen Ring Pass en Alecto.