HGC in het eindsignaal langs Amsterdam

HGC

HGC kon het gat met achtervolger Amsterdam vergroten tot 6 punten in de eerste wedstrijd na de ‘corona-pauze’. Het werd een spannend duel op de Roggewoning, dat pas laat in het vierde kwart werd beslist.

De openingstreffer was voor de ploeg van Paul van Ass, Karst Timmer maakte de treffer. In het tweede en derde kwart kwam Amsterdam vervolgens op voorsprong via doelpunten van Valentijn Verga en Mirco Pruyser.

Laatste kwart

In het laatste kwart ging het alle kanten op. Seve van Ass bracht eerst binnen 5 minuten zijn team weer op voorsprong met twee rake strafcorners. In de voorlaatste minuut kon Mirco Pruyser vanaf de strafbalstip gelijk maken. Het leek een mooi einde van een spannend duel, maar in de laatste seconde ging de overwinning toch naar HGC. Kenta Tanaka schoot op keeper Philip van Leeuwen (ex-Cartouche) waarna de rebound terecht kwam voor de stick van Luuk van Duren. Luttele seconden later floten de scheidsrechters voor het einde van de wedstrijd.

HGC-trainer Paul van Ass vond de overwinning terecht: ,,Wij hadden gister het beste van het spel, dus het was een terechte overwinning.”

Derde plek

De Wassenaarse ploeg staat na de zege op Amsterdam op de derde plaats met 15 punten. Nummer twee Rotterdam heeft 18 punten en koploper Bloemendaal heeft 24 punten.

Foto: Anja van Jaarsveld Photography