Hisalis H1 maakt gehakt van tegenstander, veel goals bij Westland H1

Het werd een hele makkelijke middag in Lisse voor Hisalis. Catwyck moest voor de tiende keer dit seizoen het hoofd buigen en Westland blijft in de andere poule in het spoor van de nummer twee. 

Derde Klasse A

Hisalis H1 – Hoevelaken H1 9-0

Het leek wel lente op sportpark Ter Specke in Lisse waar Hisalis Heren 1 hun gasten uit Hoevelaken ontvingen. Deze tegenstander staat weliswaar in de onderste regionen van de competitie, maar in de uitwedstrijd afgelopen september was het Hisalis team met trainercoach Tabe Roggeveen niet verder dan een schamele 2-2 gekomen op een drijfnatte middag. Hisalis ging direct offensief van start en kreeg zo ongeveer in de tweede minuut een strafcorner mee. Aanvoerder Boudewijn Broersen gaf direct zijn visitekaartje af en legde de bal hard op de plank: 1-0. Jock Kessler maakte daarna een velddoelpunt, Sven Cozijn sleepte nog een strafcorner hoog in het net en Hidde Kuiper scoorde op slag van rust  in de rebound van een strafcorner. Hisalis kon dus met een comfortabele 4-0 voorsprong de rust in.

Na rust werd het vrij snel 5-0: Broersen was doorgebroken op de rechterflank en bereikte de mee opgekomen Kuiper ter hoogte van de strafbalstip. Die wist wat hij moest doen en schoof eenvoudig de bal in het doel. Dit werd kort daarop herhaald in de combinatie Maarten de Wit die Boudewijn Broersen op kop cirkel aanspeelde, diens harde slag kwam onhoudbaar op de plank: 6-0. De sfeer bij het team van Hoevelaken was begrijpelijkerwijs niet positief en de arbitrage moest het team enkele malen waarschuwen voor protesteren tegen de wedstrijdleiding. Aan beide zijden vielen enkele kaarten.

HisalisH18

Deniz de Jong wist een kwartier voor tijd opnieuw Hidde Kuiper te bereiken die zijn derde doelpunt van de wedstrijd intikte. Broersen uit de strafcorner die hij onhoudbaar hard op de plank pegelde: 8-0.

Jurriaan Beelen speelde zich knap vrij op kop van de cirkel maar hij raakte de bal daarna niet goed waarmee Hoevelaken goed wegkwam.  Vlak voor tijd lieten Maarten de Wit en Hidde Kuiper voor het enthousiaste thuispubliek achter het doel van de bezoekers zien hoe je een perfect ééntweetje opzet: na drie keer over en weer spelen resulteerde dit combinatiespel in het vierde doelpunt van Kuiper en de 9-0 eindstand. Ondanks de pittige nederlaag was het na afloop gelukkig toch weer gezellig met beide teams en de toeschouwers op het zonnige terras van Hisalis.

Hoorn H1 – Catwyck H1 4-1 (vd Loo)

Catwyck coach Arkesteijn: ”Het was vooral heel erg zonde. We komen ongelukkig met 0-2 achter, daarna gelijk na rust met 0-3 achter. Daarna maken we de 1-3 en krijgen we nog veel kansen voor de aansluitingstreffer, maar in de omschakeling weet Hoorn nog de 1-4 te scoren. Wederom had hier veel meer ingezeten.”

Poule B

Capelle H1 – Westland H1 3-6 (0-1 Dekker, 1-1 Capelle, 1-2 Lelieveld, 2-2 Capelle, 2-3 Van Rijswijk, 2-4 Lelieveld, 2-5 Dekker, 3-5 Capelle, 3-6 Van Rijswijk)

Na een prima gelijkspel van vorige week tegen concurrent Prinsenbeek wist Westland Heren 1 wat hun te doen stond, winnen van de op papier mindere tegenstanders. Na een stormachtige beginfase van Capelle kwam Westland zonder kleerscheuren uit de strijd en wist zelfs tegen de verhoudingen in de 0-1 te maken door een doelpunt van Bo Dekker. Halverwege de eerste helft maakte Capelle de gelijkmaker en dat was gezien de kansenverhouding wel terecht.

Ruststand 1-1

Binnen één minuut na rust kon Casper Lelieveld op aangeven van Johan Fioole de 1-2 afdrukken, enkele minuten later wist Capelle wederom de gelijkmaker te scoren uit een ingestudeerde strafcorner.

Na de 2-2 was Westland de betere op het veld en liet dat duidelijk zien in het scoreverloop, binnen 10 minuten wist Westland 1 corner (Edgar van Rijswijk) en 2 velddoelpunten (Bo Dekker / Casper Lelieveld) te scoren en daarmee de wedstrijd op slot te gooien. Capelle wist 5 minuten voor tijd nog een strafcorner te benutten (3-5) en wat vertrouwen te putten maar dit vertrouwen werd direct afgestraft door een goede aanval van Westlandse kant wat resulteerde in een strafbal. Edgar van Rijswijk mocht aanleggen en zette de einduitslag van 3-6 op het scorebord.

Reactie Mathieu de Jong: “ Een keurige overwinning na een matige eerste helft. Ik kan duidelijk zien dat deze groep gegroeid is ten opzichte van het begin een half jaar geleden, toen hadden wij erg veel moeite met dit soort wedstrijden en nu weten wij op het juiste moment gas te geven en uit te lopen”.

Foto’s : Auke Hoekstra