Hisalis op eigen veld te sterk voor Westland

Een duel tussen de ploegen die het verst uit elkaar liggen in de regio, Hisalis en Westland. Ook op de ranglijst is de afstand groot, Westland stond op de derde plaats, Hisalis op de negende.

Tweemaal Kuiper

In de eerste helft ging de wedstrijd gelijk op, maar kreeg Westland wel een aantal kansen. Uit een van die kansen kwamen de Westlanders op voorsprong via Luuk Bleeker. Daarna nam Hisalis het initiatief over van de Westlanders. Matthijs Wijling haalde een strafcorner na een goede individuele actie, die corner kon worden benut door aanvoerder Boudewijn Broersen. Vlak voor rust kwam Hisalis zelfs op voorsprong. Ditmaal was het Jurriaan Beelen, die na een goede solo de bal bij Hidde Kuiper kreeg. Hoewel de bal Kuiper niet optimaal bereikte wist deze toch zijn stick tegen de bal te krijgen en zo de 2-1 te maken en dat was tevens de ruststand.

Westland, dat met slechts 12 spelers naar Lisse was gekomen, ging in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker en kreeg daar een flink aantal kansen voor. Helaas voor de ploeg van Jurriaan Harteveld stond Hisalis-keeper Vreeken uitstekend te keepen. En zoals een oude sportwedstrijd voorschrijft viel de goal uiteindelijk aan de andere kant. Het was wederom Beelen die Kuiper in stelling kon brengen en zo kwam de 3-1 op het scoreverbod. Hisalis verdedigde de voorsprong als collectief, tegen een Westland dat alles op alles gooide. Dat leverde nog wel een strafbal op die Westland, die werd verzilverd door topscorer Edgar van Rijswijk, maar daar bleef het bij.

Teleurstellend

Een knappe overwinning voor Hisalis, dat stijgt naar de zevende plaats en een dure nederlaag voor Westland. Koplopers Noordwijk en Souburgh lopen verder uit op de nummer drie. ,,Een teleurstellend resultaat, want we hebben veel kansen en corners gecreĆ«erd maar de afronding was niet voldoende. Hisalis ging uiterst effectief om met hun kansen”, aldus Westland trainer Jurriaan Harteveld.

Foto: de Haas