Hisalis zet goede reeks voort, kampioen Noordwijk lijdt eerste nederlaag

In de Derde klasse is alleen Kieviten nog verwikkeld in de strijd tegen degradatie. Zij speelden op eigen veld tegen Gouda, dat 1 punt achter hen stond. Noordwijk en Westland speelden beide uit. Hisalis heeft zeven wedstrijden op rij niet verloren en speelde gister thuis tegen Spijkenisse.

Hisalis H1 – Spijkenisse H1 4-2 (1-0 de Jong, 1-1 Spijkenisse, 1-2 Spijkenisse, 2-2 Remmerswaal, 3-2 Wubbe, 4-2 Wubbe)
De wedstrijd tussen Hisalis en Spijkenisse leverde al in de eerste helft veel spektakel op. Via een tip-in van Deniz de Jong kwam de thuisploeg op 1-0, maar niet lang daarna kwamen de bezoekers op een 1-2 voorsprong. De ruststand werd bepaald door Dirk Jan Remmerswaal die na een solo kan binnenschieten met de backhand.

In de tweede helft schakelde Hisalis een tandje bij. Koen Wubbe zette zijn ploeg via een sleeppush op voorsprong. Vervolgens was het Sam van Tol die de 4-2 scoorde, deze treffer werd echter afgekeurd door de scheidsrechters. Daarna was het opnieuw Koen Wubbe die zijn stick liet spreken en de eindstand bepaalde.

Het is alweer de achtste wedstrijd zonder nederlaag voor Hisalis op rij.

Kieviten H1 – Gouda H1 0-4
Kieviten deed slechte gister ontzettend slechte zaken in de strijd tegen degradatie. De ploeg van Brendon Koolen won de afgelopen twee wedstrijden en leek in een goede flow te zitten. Gouda stond voorafgaand aan het duel 1 punt achter de ploeg uit Wassenaar. Door de 0-4 nederlaag zakt Kieviten naar de negende plaats en dat betekent dat Kieviten volgend weekend moet winnen om de play-offs te ontlopen. Bovendien zijn zij nog niet veilig.

,,0-4 was een geflatteerde uitslag, wat niet wegneemt dat we terecht hebben verloren. We zijn helaas niet in staat geweest om ons niveau te halen. Door de bizarre overwinning van Scoop op Noordwijk is ook de play-out plek niet meer zeker. Hopelijk doet Dopie komend weekend zijn sportieve plicht. Wij richten ons op Krimpen en hebben het in eigen hand. Het zal heel spannend worden zondag”, aldus Brendon Koolen.

Tempo ’34 H1 – Westland H1 2-4 (0-1 Hofland, 1-1 Tempo, 1-2 Kaslander, 1-3 Valstar, 2-3 Tempo, 2-4 Kaslander)
Na een slechte reeks van drie nederlagen boekte Westland eindelijk weer eens een overwinning. Tegen hekkensluiter Tempo ’34 werd het 2-4 voor de Westlanders. Bij een overwinning komend weekeinde zal de ploeg van Franklin Dikmoet eindigen op een derde plaats.

Scoop H1 – Noordwijk H1 4-2
Een teleurstellend resultaat voor kampioen Noordwijk in Delft. Noordwijk was dit seizoen nog ongeslagen en wilde de competitie ook graag ongeslagen afsluiten. Tegen nummer 7 Dopie kwam de ploeg niet verder dan een 4-2 nederlaag. Jip van Maastrigt en Maurits Zwart maakten de doelpunten aan de kant van Noordwijk.