Hoofdklasse (D): 100e doelpunt voor Pien van Nes

In de Livera Hoofdklasse staan nog twee rondes op het programma. Die eerste speelronde was vandaag. HGC nam het op eigen veld op tegen Amsterdam. Hdm ging richting Amsterdam en speelde tegen Hurley.

HGC D1 – Amsterdam D1 1-9 (1-5 Engelkes)

HGC, dat nog geen wedstrijd won in de competitie, verloor met ruime cijfers van Amsterdam. Feline Engelkes maakte het enige doelpunt aan Wassenaarse zijde.

HGC-trainer Yara Casteleijn: ,,Ik vond de intentie bij onze speelsters goed. Er was passie en we stonden de eerste helft organisatorisch goed en oreerden kansen. Helaas belonen wij onszelf daarin nog niet en gaven we sommige doelpunten weg. Natuurlijk was Amsterdam overall een stuk sterker en speelden zij mooi spel.”

Hurley D1 – hdm D1 2-1 (1-0 Hurley, 1-1 van Nes, 2-1 Hurley)

Hdm ging onderuit tegen Hurley en verspeelde de kans om de Amsterdamse ploeg te passeren op de ranglijst. Pien van Nes maakte het enige doelpunt van hdm, wat tevens haar honderdste in dienst van hdm was.

Hdm-trainer Ivar Kntoschke: ,,Het was een matige wedstrijd van onze kant. We maakten te veel technische fouten en alle ballen die ertussen invielen waren Hurley. Wij gaan dus even goed de koppen bij elkaar steken deze week.”

Foto: Roel Ubels