Hudito aan kop na ruime zege, Craeyenhout verliest zonder trainer

Er gebeurde in ieder geval voldoende in de Eerste klasse. Hudito was heerlijk op dreef tegen Westland. Zoetermeer speelde een spannende wedstrijd op eigen veld. En de trainer van Craeyenhout vertrok per direct voor het weekend.

Westland D1 – HUDITO D1 1-9
(0-1 Veeger, 0-2 Kater, 0-3 Veeger, 0-4 Hack, 0-5 Hack, 0-6 Veeger, 1-6 Zuidgeest, 1-7 Lucas, 1-8 Lucas, 1-9 Hertogh)

Voorafgaand aan het duel werd een minuut stilte gehouden te nagedachtenis aan de overleden erevoorzitter van Westland. Toen de wedstrijd was begonnen bleek er een groot krachtsverschil te zitten tussen beide ploegen, met name in de tweede helft. Hudito was vele malen sterker en had enkele uitblinkers in de ploeg. Naast de hattrick van Mies Veeger maakten Hack en Lucas beiden twee doelpunten. Isabelle Hertogh maakte haar eerste treffer in het shirt van Hudito.

Hudito-trainer Niels Lemmers: ,,We hebben vandaag goed op tempo gespeeld met veel overtuiging en overzicht in de eindfase. Het verschil werd pas groter in het vierde kwart. Uitblinkers waren de keepster van Westland die echt veel goede en mooie reddingen had in de eerste drie kwarten. Ze pakte heel stijlvol een paar corners eruit. Mies Veeger scoorde een hattrick en Isabelle Hertogh haar eerste competitie doelpunt voor Hudito. Altijd memorabel!”

Westland-trainer Willem Kauffmann: ,,Het was een terechte overwinning, misschien iets geflatteerd. Hudito zit tegen het Overgangsklasse niveau aan. Wij zijn voor corona gepromoveerd uit de Tweede klasse en moeten 9 jeugdspelers inpassen.”

Zoetermeer D1 – IJsseloever D1 2-2
(0-1 IJsseloever, 1-1 Zuliani, 2-1 Luiten, 2-2 IJsseloever)

Zoetermeer wist een 0-1 achterstand op eigen veld om te buigen tot een voorsprong. Zuliani en Luiten waren de doelpuntenmakers. Toch kon de thuisploeg deze voorsprong niet vasthouden. Zij lieten IJsseloever weer langszij komen, eindstand 2-2.

Zoetermeer-trainer Mark Langemeyer: ,, We hebben hard gewerkt deze wedstrijd en hadden veel balbezit. Helaas belonen we onszelf vervolgens niet genoeg. Op naar volgende week.”

Etten-Leur D1 – Craeyenhout D1 1-0

De dames van Craeyenhout verloren afgelopen zondag met 1-0. Dat deden zij zonder coach Maurits Fresen, die stapte voor het weekend per direct op bij de club. Het is nog onduidelijk waarom.

Reactie vanuit het team over de wedstrijd: ”Wij hebben zondag helaas niet het aanvallende spel laten zien dat wij kunnen spelen. Bovendien waren wij slordig in de afronding. Verdedigend hebben wij lang stand kunnen houden. Helaas kwam Etten-Leur in het vierde kwart uit een mooie variant op 1-0.”

Rijswijk D1 – Zwart-Wit D1 0-1

Rijswijk speelde een goede wedstrijd tegen het sterke Zwart-Wit. Heel even leek de thuisploeg zich te belonen voor het goede spel, maar de arbitrage keurde de gelijkmaker van Rijswijk af. Trainer Willem Oosterhof was tevreden na de wedstrijd.

Oosterhof: ,,We hebben een goede wedstrijd gespeeld tegen een van de sterkere teams uit de poule en daarbij weinig weggeven. Helaas waren we ongelukkig met het afkeuren van onze gelijkmaker door de arbitrage. Voor komende weken willen we meer creëren in de aanvallende cirkel om niet afhankelijk van een of twee specifieke situaties in de wedstrijd.”

DES D1 – DSHC D1 3-2

DSHC had graag de eerste drie punten gepakt tegen DES, want beide ploegen waren voorafgaand aan het duel nog puntloos. De thuisploeg was helaas te sterk en ging er met de punten vandoor.  Ook DSHC staat met 0 punten onderaan.

Foto: Rene van Zon