Hudito en DSHC zonder puntverlies, Rijswijk wint sfeervolle eerste wedstrijd met ruime cijfers

De ranglijst wordt aangevoerd door vier teams uit de regio. Hudito en DSHC zijn na twee speelrondes als enige nog zonder puntverlies. Rijswijk en Zoetermeer zijn nog ongeslagen. Roomburg heeft als enige team uit de regio nog geen overwinning geboekt.

Forescate H1 – DSHC H1 2-3
(0-1 de With, 0-2 Smit, 1-2 van Heijningen, 2-3 van der Linde)

Een enerverende wedstrijd in Voorschoten waarin DSHC aan het langste eind trok. De bezoekers kwam al in het eerste kwart op voorsprong via een doelpunt van de With en verdubbelde die score in het tweede kwart. Arend Smit pushte een strafcorner via de onderkant van de lat binnen. Vlak voor de rust kon Forescate wat terug, Martijn van Heijningen maakte de aansluitingstreffer. In de tweede helft werd het wat rommeliger. Eerst zette Smit DSHC weer op een marge van twee. Dat was een minuut nadat Forescate een strafbal leek te krijgen. Die beslissing werd uiteindelijk terug gedraaid. In het laatste kwart werden er veel gele kaarten uitgedeeld aan beide ploegen. Forescate kwam nog wel tot 2-3, maar kon met 9 man in het veld geen vuist meer maken.

DSHC-trainer Menno Lievers: ,,Het was een echte wedstrijd met veel inzet van beide kanten. Wij begonnen goed en hadden het betere van het spel. Wij kwamen verdiend op voorsprong en ook op 0-2 na een corner. Na de 1-2 van Forescate begonnen zij stevig aan te dringen. Het spelbeeld in het vierde kwart werd bepaald door de vele groene en gele kaarten. Ondanks het doelpunt wist Forescate weinig kansen te creëren. Wij hadden aan de andere kant vier à vijf kansen om de wedstrijd definitief te beslissen. Desondanks ben ik trots op mijn jonge ploeg, omdat ze de winst eruit wisten te slepen.”

Forescate-trainer Robbert-Paul Aalbregt: ,,De eerste helft was voor DSHC, maar ik denk dat de tweede helft voor ons was. Door alle kaarten was het rommelig en wij hadden weinig fortuin. Een gelijkspel was denk ik wel terecht geweest.”

Pollux H1 – HUDITO H1 1-3
(0-1 van Leeuwe, 0-2 Besselink, 1-2 Pollux, 1-3 van Leeuwe)

Coen van Leeuwe was met twee treffers belangrijk voor zijn ploeg in de uitwedstrijd tegen Pollux. Trainer Jan Willem Verschuur was na afloop tevreden: ,,Een prima zakelijke overwinning. De omstandigheden waren erg zwaar, maar de jongens hebben zich erg goed gehouden. Erg knap om dan aan het langste eind te trekken.”

Rijswijk H1 – Warande H1 6-0
(0-1 Nieuwenhuis, 0-2 Poort, 0-3 Beijer, 0-4 de Haan, 0-5 Poort, 0-6 Nieuwenhuis)

Een een heerlijke sfeervolle ambiance werkte Rijswijk de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen af. Dat deden zij tegen Warande, dat vorige week van Forescate verloor op eigen veld. Rijswijk had geen kind aan de bezoekers en scoorde er lustig op los. Na 70 minuten stond er een ruime 6-0 stand op het scorebord. Joost Nieuwenhuis en Jorijn Poort hadden een belangrijk aandeel met beide twee doelpunten.

De jongste speler aan Rijswijk kant, Hidde Caminada: ,,Het was een wedstrijd waar wij gelijk vanaf minuut 1 er boven op zaten en met vol overtuiging speelde. We werden aangemoedigd met fakkels en veel gejuich van het publiek. Waar het in de rust 2-0 stond, eindigde de wedstrijd in 6-0. Het harde werken van het team werd beloond met 6 doelpunten waarvan 5 velddoelpunten door 4 verschillende personen gemaakt werden.

Zoetermeer H1 – Schiedam H1 1-1

(0-1 Schiedam, 1-1 Bosman)

Thijmen Bosman redde een punt voor Zoetermeer, nadat de ploeg op een 0-1 achterstand was gekomen. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, vond trainer Rutger den Hartog: ,,Alle twee de ploegen waren in niet-balbezit redelijk dominant. Dat maakte niet per sé een mooi wedstrijd, maar leverde wel veel strijd op. Ik denk dat wij hockeyend, over het geheel, licht de overhand hadden. Verder was het vooral een wedstrijd die draaide om de corners. Doordat wij pas laat de 1-1 maakten moeten wij blij zijn met een punt. Vorig jaar hadden we deze wedstrijd misschien niet gered.”

Etten-Leur H1 – Roomburg H1 2-1
(0-1 van der Velden, 1-1 EL, 2-1 EL)

Wederom een nederlaag voor Roomburg, dat bij Etten-Leur wel de leiding nam. Pas in de slotfase draaide de wedstrijd om en ging Etten-Leur en toch met de winst vandoor.

Roomburg-aanvoerder Pepijn Mattiie: ,,Het was de tweede wedstrijd op rij, waar we qua hockey de bovenliggende partij waren. We vergaten onszelf te belonen en daarom bleef de tegenstander erin geloven. Wederom lopen we in de laatste twee minuten onnodig puntverlies op. Toch blijven we vasthouden aan onze kwaliteiten en systemen. Het gaat onze kant op vallen.”