Ivar Knotschke: ,,We willen op alle vlakken een stap omhoog maken”

hdm

Hdm kende een roerig seizoen afgelopen jaar. Coach Sonja Thomann vertrok in de winterstop waarna Marieke van Doorn het stokje over nam. Ivar Knotschke werd vervolgens in maart al aangesteld als de hoofdcoach voor dit seizoen. Knotschke is geen onbekende voor de dames van hdm. Hij is de afgelopen jaar ook de coach in de zaal geweest. Zo denkt hij over het komende seizoen.

Selectie

Het elftal van Knotschke bestaat komend seizoen uit 19 speelsters. ,,WIj hebben onze selectie op orde en daarnaast hebben we nog een talentvol MA1 achter de hand, daarvan hebben wij het vertrouwen dat er een aantal mee kunnen draaien met Dames 1”, aldus Knotschke. Vorig seizoen vertrokken er vijf dames, waarvoor er vier terugkwamen. Jip Dicke schuift door vanuit de jeugd, Flora Peel en Livy Paige komen over uit Engeland. Oude bekende Eva van ’t Hoog keert na vier jaar college-hockey in Amerika terug naar hdm. Knotschke: ,,We hebben een mooie kern over, die al veel ervaring heeft. Aangevuld met nieuwe impulsen.

Knotschke heeft een goed beeld van zijn nieuwe elftal: ,,Wat mij betreft zijn de sterke momenten het lerend vermogen. Je merkt na elke bespreking en elke training, en eigenlijk ook na elk moment dat we bepaalde thema’s behandelen, dat dat duidelijk zichtbaar wordt in het spelbeeld. Iedereen blijft altijd met elkaar in connectie en dat is mooi om te zien. Qua verbeteringen is er op elk vlak wat te vinden. We willen natuurlijk op alle vlakken een stap omhoog. Daarvoor zal technisch, tactisch, fysiek en mentaal werk voor moeten worden verzet. Ook wordt er in het veld nog teveel nagedacht, af en toe moet je ook gewoon ‘doen’.”

Eerste seizoenshelft

Aan de vooravond van de competitie verwacht Knotschke een open seizoenshelft: ,,Afgezien van de top drie (Amsterdam, Den Bosch en SCHC, die hebben te veel kwaliteit, verwacht ik een open eerste seizoenshelft. Alle facetten gaan meespelen. Blijft iedereen fit? Kom je in een flow terecht of juist niet? Veel teams hebben veel veranderingen ondergaan en dus is het lastig voorspellen wat er gaat gebeuren. Ik ben er van overtuigd dat wij de kwaiteiten hebben om het elke tegenstander moeilijk te kunnen maken. Of dat gaat gebeuren moeten we nog zien?