Kan Ypenburg de koppositie over nemen of pakt Noordwijk gewoon weer de draad op

Alle acht de ploegen spelen een streekderby aankomende zondag. De koploper speelt tegen Voorhout in de bollenstreekderby. Verder zijn er meer mooie affiches op de tiende speelronde.  

HDS D1 – Kieviten D1

HDS won afgelopen weekend knap met 1-2 van nummer 2 Ommoord terwijl ze zelf 9e stonden op het moment van spelen. Door deze overwinning zijn ze gestegen naar de 7e plaats met slechts 3 punten minder dan nummer 5 en tevens tegenstander van komend weekend Kieviten. Kieviten wist ook te winnen maar dan met 3-1 van Pijnacker. Kieviten is in vorm na de matige start en heeft de bovenste plaatsen gewoon in zicht.

Noordwijk D1 – Voorhout D1

Noordwijk verloor afgelopen weekend verrassend van nummer 2 Ypenburg, omdat ze daarvoor nog niet hadden verloren. Door dit verlies is de voorsprong op nummer 2 Ypenburg nog maar 1 punt en wordt het dus erg spannend om wie als koploper de winterstop in gaat over 2 weken. Om de voorsprong te behouden moet er komend weekend gewonnen worden van nummer 8 en regio genoot Voorhout dat met 0-5 afgestraft werd door Castricum. Noordwijk is zondag de favoriet in de bollenstreekderby, maar uiteraard is alles mogelijk.

Pijnacker D1 – Hisalis D1

Voor Pijnacker en Hisalis staat er komend wekend niet heel veel op het spel maar voor beiden zijn 3 punten wel handig om aansluiting te vinden met, in het geval van Pijnacker, de middenmoot en in het geval van Hisalis, de top 5. Pijnacker verloor afgelopen weekend van Kieviten terwijl Hisalis het een-na-laatste staande Zandvoort zeer gemakkelijk versloeg met 7-0.

Ypenburg D1 – Catwyck D1

Nummer 2 Ypenburg wist te winnen zondag van Noordwijk en ze zijn hierdoor tot op 1 punt genaderd. De nummer twee verloor nog geen wedstrijd dit seizoen en speelt zondag tegen Catwyck dat nog niet goed draait. Wel won Catwyck afgelopen zondag met 6-1 van Saxenburg.