Keepster Ring Pass pakt heldenrol in eerste ronde Gold Cup, LOHC bekert door na ‘echte bekerwedstrijd’

In de eerste ronde van de Gold Cup speelden gisteravond 5 elftallen uit de regio. Alecto en Leiden speelden een derby, de andere ploegen speelden niet tegen elkaar. Uiteindelijk zijn er twee clubs door naar de volgende ronde, lees hier welke dat zijn.

Uitslagen

Schiedam D1 – Ring Pass D1 2-3
(0-1 de Vries, 0-2 van Heemskerk, 1-2 Schiedam, 2-2 Schiedam, 2-3 de Vries)

Een goede eerste helft voor Ring Pass in wat achteraf bestempelt kan worden als een heerlijk bekeravondje. Maaike de Vries was trefzeker uit een strafcorner in de twaalfde minuut. In het tweede kwart was het Imke van Heemskerk die tot scoren kwam. Na rust veranderde het spelbeeld in het voordeel van de thuisploeg. Het thuispubliek ging achter hun team staan en dat had effect. Eerst wist Schiedam een corner te scoren en 5 minuten later lag ook de 2-2 in Delftse doel. Ring Pass wist zich in weer te herpakken en tegen het einde van het vierde kwart weer op voorsprong te komen. Het was weer Maaike de Vries die mocht afdrukken uit de corner.

Ring Pass Schiedam

In een uiterst chaotische slotfase werd Ring Pass keepster Annabel Kalis de heldin van de avond. Schiedam voerde, met de steun van het publiek, de druk op. Dat resulteerde naast enkele strafcorners ook in een strafbal. Keepster Annabel Kalis bewees haar waarde en keerde de inzet. Ring Pass hielt vervolgens stand en bekert dus verder.

Ring Pass-coach Sjoerd Woelders: ,,In de eerste speelden wij erg goed en hadden we misschien zelfs op 0-3 moeten komen. Schiedam had het met de steun van het uitzinnige publiek veel beter op orde in de tweede helft. Na de 2-3 sloegen de zenuwen weer toe, er was veel actie voor onze goal en dat zweepte het publiek goed op. Zelfs de scheidsrechters leken er een beetje door van slag. Het was een heerlijke bekerwedstrijd en gelukkig winnen we, en ik vind eigenlijk ook wel terecht, deze wedstrijd.”

Ring Pass Schiedam3

Cartouche D1 – Rotterdam D1 0-6

Cartouche was duidelijk een maatje te klein voor Rotterdam, dat uiteindelijk met 6-0 won. Dat zag ook trainer Jasper Kokx: ,,Ja, het verschil in kwaliteit was groot dus het was een kansloze nederlaag. Nu moeten wij onze wonden likken en op naar zondag.”

Alecto D1 – Leiden D1 0-1
(0-1 Thiebout)

Een echte bekerwedstrijd op sportpark de Bloemerd in Leiderdorp. Leiden kwam op bezoek en dat leverde weinig doelpunten, maar wel veel strijd op. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar hadden moeite met het scoren van doelpunten. Uiteindelijk was het Leiden, dat via een strafbal toch op voorsprong wist te komen. Rozemarijn Thiebout schreef de treffer op haar naam. Alecto had op dat moment al de nodige kansen en corners gemist. In de slotfase probeerde Alecto de gelijkmaker te forceren door de keeper te wisselen voor een extra spits. Die poging slaagde niet, waardoor Leiden er met de winst vandoor ging.

Alecto-coach Ronald Brouwer: ,,Het was een sportieve met de twee ploegen die er de hele wedstrijd 200% voor gingen. Hockeyend was het een echte cupfight. De duels waren stevig en hard en het was een tactisch steekspel van beide kanten. In de slotfase verruilden wij de keeper voor een spits en dat leverde vuurwerk op, zoals het een echte bekerwedstrijd betaamt. Ik denk dat de neutrale toeschouwer een spannende avond had, die ook zomaar heel anders had kunnen lopen.”

Leiden-trainer Robbert van der Peppel: ,,Wij begonnen matig aan de wedstrijd, maar daarna werd het iets beter. Uiteindelijk kregen we een strafbal en die wisten we te benutten.”

Zoetermeer D1 – Leonidas D1 1-3
(1-0 M. Verhaar, 1-1 Leo, 1-2 Leo, 1-3 Leo)

Zoetermeer kwam verrassend op voorsprong in de eerste ronde van de Gold Cup tegen het hoger spelende Leonidas. In het restant van het duel bleken de bezoekers helaas te sterk. Toch was coach Mark Langemeyer tevreden: ,,Ik ben erg trots op wat wij op de mat hebben gelegd gisteravond. En na de 1-0 voorsprong kon mijn dag niet meer stuk. Wij hebben laten zien wat we kunnen en nu lekker op naar zondag.”

 

De foto’s bij dit artikel zijn te bekijken en te bestellen via deze link.