Kelderduel voor Ring Pass, KZ speelt belangrijk duel in de middenmoot

De laatste speelronde in de Overgangsklasse staat aanstaande zondag op het programma. Deze zal vooral in het teken staan van het goed afsluiten van de eerste seizoenshelft.

Overgangsklasse A

MOP D1 – Cartouche D1
Cartouche verloor midweeks de inhaalwedstrijd van Almere. Na een halve competitie staat de ploeg van Niels Heck op de negende plaats. De voorsprong op de onderste twee plaatsen is zes punten. Tegenstander MOP staat derde en heeft nog volop kans op de play-offs. Cartouche kan aankomende zondag dus flink aan de bak.

Ring Pass D1 – Rood-Wit D1
Ring Pass kende een lastige eerste seizoenshelft en verzamelde slechts vijf punten. Als de ploeg van Martijn Akkermans de aansluiting wil behouden met de ploegen boven hen dan moet er zondag gewonnen worden van nummer 10 Rood-Wit. Bij een nederlaag kan het verschil namelijk oplopen tot acht punten.

Overgangsklasse B

Klein Zwitserland D1 – Tilburg D1
Een kraker in de middenmoot van poule B. Het verschil tussen beide ploegen is één punt in het voordeel van de Steenbokken. KZ mist de juiste vorm de afgelopen weken. Er werd slecht één punt behaald in de afgelopen drie wedstrijden. Tegen Tilburg kan het tij mogelijk gekeerd worden en kan KZ als nog positief de winterstop in.

Alecto D1 – Were Di D1
Alecto speelt de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen nummer drie Were Di. Een lastige klus want de ploeg uit Leiderdorp won dit seizoen nog geen enkele keer.

Helmond D1 – HGC D1
Net als vorig seizoen doet HGC het ook dit seizoen weer uitstekend. De ploeg van Robbert-Jan de Vos staat op een keurige tweede plaats al is het gat met koploper Pinoké zes punten. De laatste wedstrijd tegen Helmond zou dan ook geen problemen op moeten leveren.