Kieviten D1 in extremis langs HDS D1

Kieviten D1 was bezig aan een goede reeks richting het einde van de competitie. De ploeg van Daan van der Graaf verloor voor het laatst op 24 september. Dit weekend gingen zij op bezoek bij HDS. HDS won vorige week knap van Ommoord en speelde het weekend daarvoor gelijk. Ook HDS was dus in vorm in aanloop naar deze wedstrijd.

Treffer in extremis

Kieviten was in de eerste helft de betere partij en kwam via Iri van Eijk op een 1-0 voorsprong. In de tweede helft lukt het HDS om weer op gelijke hoogte te komen via Sanna van Doorn. Daarna volgden nog vier strafcorners voor HDS, maar die troffen allemaal geen doel.

In de absolute slotseconde kreeg Kieviten nog een uitspeelcorner. Die bal verdween op een miraculeuze wijze in het HDS doel en zo ging Kieviten er toch nog met de drie punten vandoor. Harkink was daarmee de matchwinnaar voor Kieviten.

Reacties

,,In de eerste helft hoefden wij ons geen zorgen te maken, het spel was goed en wij hadden veel balbezit. In de tweede helft had HDS het net wat anders neergezet, waardoor wij moeite kregen om de controle vast te houden. De blijdschap na de rake uitspeelcorner was groot.”, zo reageerde Kieviten-coach Daan van der Graaf na afloop.

HDS-coach Peter Feenstra kon na afloop leven met de winst van de bezoekers, maar baalde toch van de manier waarop. ,,Het was een terechte uitslag, want Kieviten was de betere ploeg en kwam op voorsprong. Wij missen vier corners op 1-1 en zij scoren dan de uitspeelcorner op een ‘lucky’ manier.”

Foto: Opdefoto.org