Kieviten wint de derby van Pijnacker, Catwyck en Hisalis winnen ruim

Een mooie speelronde in de Derde klasse. Hisalis kreeg hekkensluiter Zandvoort op bezoek. Kieviten ontving Pijnacker, HDS en Catwyck speelden een uitwedstrijd en laten we de topper en derby niet vergeten tussen Ypenburg en Noordwijk.

Hisalis D1 – Zandvoort D1 7-0
(1-0 van Bochove, 2-0 van Schieveen, 3-0 de Nes, 4-0 Wijnhout, 5-0 van Tol, 6-0 Uffen, 7-0 Duivenvoorden)

Hisalis won dit weekend wederom overtuigend, ditmaal van hekkensluiter Zandvoort. De ploeg van Robert Noall doet het dus goed tegen de onderste ploegen.

,,We hebben echt als een team gespeeld gister. In de eerste helft ontbrak het nog een beetje aan scherpte, maar de tweede helft was perfect. Daarin maakten wij vijf doelpunten, waaronder een schitterende sleeppush van Zoë van Duivenvoorden.

Kieviten D1 – Pijnacker D1 3-1
(0-1 Sikkenk, 1-1 Hankel, 2-1 Hankel, 3-1 vd Kleij)

,,We hebben terecht gewonnen, want we speelden een goede wedstrijd. Ik vond Pijnacker vorig jaar sterker dan dit jaar, maar wij waren zeer dominant. We willen graag promoveren en zijn vandaag weer ingelopen en daar gaat het om”, aldus Kieviten-coach Daan van der Graaf.

Ommoord D1 – HDS D1 1-2
(1-0 Ommoord, 1-1 van Bijsterveld, 1-2 van Bijsterveld)

Een mooi resultaat voor HDS D1 dat gisteren tegen nummer twee Ommoord speelde. Nadat de ploeg van Peter Feenstra eerst op achterstand kwam lukte het hen om zich terug te knokken in de wedstrijd. Brooke van Bijsterveld had een belangrijk aandeel in de overwinning. Eerst zette zij haar ploeg op gelijke hoogte en twee minuten voor tijd scoorde zij ook nog de winnende. Trainer Feenstra was naast de prestaties van van Bijsterveld vooral te spreken over het sterke collectief.

Saxenburg D1 – Catwyck D1 1-6
(0-1 van Dijk, 0-2 Lange, 0-3 de Mooij, 0-4 den Os, 0-5 van Delft, 1-5 Saxenburg, 1-6 den Os)

Een foutje van de scheidsrechters bij de wedstrijd tussen Saxenburg en Catwyck. In plaats de in LISA vermeldde 6-1 overwinning van Saxenburg was het toch echt 1-6 voor Catwyck. ,,Eindelijk weer eens gewonnen. We wisten het goede veldspel nu ook in doelpunten om te zetten. We waren de terechte winnaar en de meiden gingen goed om met de druk van dit degradatieduel.

Voorhout D1 – Castricum D1 0-5

Voorhout kon op eigen veld geen potten breken tegen nummer drie Castricum, het werd maar liefst 0-5 voor de bezoekers. Trainer Kassels: ,,In de eerste helft ging het nog redelijk gelijk op, maar na rust ging er bij ons te veel fout.”