Kieviten met zeer belangrijke winst, Hisalis met drie punten weg uit het Westland

Kieviten won een belangrijk degradatieduel. Westland ging thuis onderuit tegen Hisalis en Noordwijk met een simpele zege op de studenten uit Delft. 

Westland H1 – Hisalis H1 1-2

Westland begon goed door in het begin van de wedstrijd uit een strafcorner te scoren door Edgar van Rijswijk. Het team van Tabe Roggeveen hield het hoofd koel en creëerde genoeg kansen om het de thuisploeg lastig te maken. De strafcorners gingen er echter niet in door goed verdedigingswerk van de keeper van Westland. Het was de thuisploeg die met een 1-0 voorsprong ging rusten.

Vlak na rust werd vanuit het achterveld een verre scoop op Maarten de Wit gegeven. Hij wist hem goed aan te nemen, omspeelde een verdediger en nadat hij de cirkel in was gesprint kon de Wit het afmaken door de bal in de korte hoek te leggen: 1-1.  Maar Hisalis ging verder, Westland leek in te zakken en de druk werd door de bezoekers opgevoerd. Hidde Kuipers wist jonglerend de bal hooghoudend op de stick de cirkel in te komen en tenniste uiteindelijk de bal het goal in. Deze voorsprong van 1-2 werd niet meer uit handen gegeven, wel waren er in de slotfase nog wat kaarten voor Hisalis door verkeerd begrepen handelingen van enkele spelers. Maar Hisalis kon uiteindelijk zeer tevreden naar Lisse terugkeren.

Spijkenisse H1 – Kieviten H1 3-4 (3x Bemelmans en Segeren)

De bezoekers gingen de rust al in met een 3-0 voorsprong en waren de betere partij in Spijkenisse. Ook de vierde treffer van de middag werd gemaakt door de mannen van Kieviten. Toch kwam Spijkenisse 5 minuten voor tijd terug tot 4-3 maar verder kwam de nummer elf van de ranglijst niet. Kieviten staat nu op een achtste plek in de Derde Klasse. Op de achtste plek ben je veilig, de nummer negen speelt play-offs en de laatste drie degraderen rechtstreeks.

Kieviten coach Koolen: ”Het was een goed resultaat heel lekker. Wij waren de bovenliggende partij, toch kwam Spijkenisse nog terug. Gelukkig was 4-3 genoeg. Volgende week het directe duel tegen Gouda om plek acht.”

Noordwijk H1 – Dopie H1 6-1 (3x Zwart, Liesting, van Os en Uittenbogaert)

De thuisploeg was vorige week al kampioen geworden. Toch wisten de Noordwijkers er een leuke wedstrijd van te maken voor het publiek met maar liefst zes goals.