Klein Zwitserland verliest van sterker Pinoké

Klein Zwitserland kwam afgelopen zondag niet in actie in verband met het weer. De wedstrijd tegen Pinoké werd gisteravond alsnog gespeeld in Amstelveen.

De wedstrijd begon uitstekend voor de Steenbokken, die al in de vierde minuut op voorsprong kwamen na een doelpunt van David Huussen. De thuisploeg wist die voorsprong in de eerste helft om te buigen via een respectievelijk een strafcorner en een strafbal.

In het derde kwart kwam Klein Zwitserland weer langszij, ditmaal middels een doelpunt uit de strafcorner. Aki Käppeler was de doelpuntenmaker. Lang kon Klein Zwitserland de gelijk stand niet vasthouden, want twee minuten later stond Pinoké weer op voorsprong door Miles Bukkens. Diezelfde Bukkens zorgde tien minuten ook nog voor de eindstand, 4-2.

Een vervelende nederlaag voor Klein Zwitserland, dat het gat met Pinoké had kunnen dichten, maar dat nu ziet groeien tot zes punten.

Trainer Omar Schlingemann zag dat de thuisploeg sterker was en dus terecht een overwinning boekte: ,,Pinoké was fel en agressief en wij waren minder goed dan we kunnen. Zij gaven ons weinig ruimte en wij voelden ons opgejaagd en maakten teveel fouten. Die fouten leidden tot tegendoelpunten. Alle vier de goals kwamen voort uit balverlies van onze kant. Het was een zwakke prestatie, maar dat had ook met de energie en drang naar voren van Pinoké te maken.”

Foto: Roel Ubels