Kraker op de Krogt, Craeyenhout op bezoek bij hekkensluiter

De ogen in de Eerste klasse A zullen gericht zijn op de wedstrijd in Oegstgeest, waar LOHC een belangrijk duel om de promotie plaatsen speelt. In poule B hoopt Hudito de aansluiting te behouden met de middenmoot in het duel tegen Schiedam.

Poule A

LOHC D1 – Myra D1
Een kraker op sportpark de Krogt dit weekend. LOHC kan het gat met nummer drie Myra laten oplopen tot maar liefst zes punten. Dat zou betekenen dat de eerste slag al voor de winterstop wordt gewonnen. Myra speelde vorige week nog gelijk tegen Zoetermeer, LOHC won met 3-5 bij Overbos.

Zoetermeer D1 – Athena D1
Een duel in de middenmoot van de Eerste klasse A. Zoetermeer, dat al zes keer gelijk speelde in tien wedstrijden, staat één punt achter de bezoekers. Die wonnen op hun beurt de afgelopen twee weken en zijn dus goed in vorm.

Poule B

DSHC D1 – DES D1
Twee nipte verliezen voor de dames van Dirk Wils de afgelopen twee weken. Tijd dus dat DSHC er een keer met de punten vandoor gaat. Tegen de tegenstander van aankomende zondag zal dat een lastige opgave worden. De ploeg uit Kaatsheuvel staat vierde en doet mee voor promotie.

Schiedam D1 – Hudito D1
Een belangrijke uitwedstrijd voor Hudito D1 dit weekend. Schiedam staat zes punten voor op het team uit Delft. Bij een overwinning kan dat verschil dus worden teruggebracht tot drie punten, maar een nederlaag maakt het gat al voor de winterstop erg groot.

Etten-Leur D1 – Craeyenhout D1
De dames van Craeyenhout gaan dit weekend op bezoek bij hekkensluiter Etten-Leur. Op papier zal dat een eenvoudige overwinning moeten worden, want de ploeg uit Brabant verzamelde pas twee punten.

Foto: Remco van Oosterom