‘Kraker’ tussen Zoetermeer en Alecto, Rijswijk naar hekkensluiter

De Eerste klasse B heeft er een halve competitieronde inzitten en dit weekend staat speelronde 12 op het programma. Een herhaling dus van de eerste speelronde dit seizoen. 

Berkel H1 – Roomburg H1
In de thuiswedstrijd kreeg de verjongde Roomburg selectie flink klop van de mannen uit Berkel. Het werd toen 2-6. Roomburg moest vervolgens vijf wedstrijden wachten op de eerste overwinning. De afgelopen weken zijn de Leidenaren in vorm, maar wel tegen de laaggeklasseerde ploegen.

Zoetermeer H1 – Alecto H1
In de eerste speelronde leek deze wedstrijd de slag te worden tussen twee ploegen die mee zouden doen om promotie. Na 11 speelrondes is daar weinig meer van over. Alecto staat tweede en verloor dit seizoen slechts één keer, waardoor zij nog wel op schema liggen voor promotie, het verhaal van Zoetermeer is minder rooskleurig. Het kwartje valt net te vaak de verkeerde kant op voor de Zoetermeerse mannen, na 11 wedstrijden hebben zij slechts 10 punten behaald. Kan Zoetermeer in deze wedstrijd de vorm van vorig seizoen weer terug vinden?

Etten-Leur H1 – Hudito H1
Hudito is in vorm, vooral tegen de ploegen die lager staan op de ranglijst. Etten-Leur is zo’n ploeg en eerder dit seizoen wonnen de Delftenaren al met 3-0. Dat lijken ingrediënten voor een succesvol recept, maar niet elke wedstrijd is zo maar gewonnen.

Ommoord H1 – Ring Pass H1
Van de eerste 11 wedstrijden verloor Ring Pass er nog geen één. En met een doelsaldo van 50 voor en 11 tegen lijkt het een kwestie van tijd wanneer zij kampioen worden. Promovendus Ommoord staat voorlaatste en verzamelde slechts vijf punten. Vorige keer werd het 3-0 voor Ring Pass.

Pollux H1 – Rijswijk H1
Promovendus Rijswijk doet het uitstekend en staat aan kop van de middenmoot. De tegenstander van zondag staat laatste en dat betekent een prima gelegenheid om drie punten toe te voegen aan de 17 die Rijswijk tot nu toe al verzamelde. Eerder dit seizoen werd het in Rijswijk 2-1.

Warande H1 – Groen-Geel H1
Groen-Geel begon dit seizoen met overwinningen op Ommoord en Warande, maar was daarna minder succesvol. De vorige wedstrijd tegen Warande was een spannende, het werd toen 3-2. Het puntverschil tussen beide ploegen is slechts één, waardoor de mannen van Groen-Geel bij een overwinning met vertrouwen de winterstop in kunnen.